Gwyneth Paltrow krijgt wind van voren voor haar dieet om te herstellen van corona

Gwyneth Paltrow krijgt wind van voren voor haar dieet om te herstellen van corona

Foto: AP

Gwyneth Paltrow krijgt zware kritiek op het dieet dat ze voorstelt om te herstellen van Covid-19. “We wensen haar het beste, maar wat ze zegt is niet goed. We moeten Covid ernstig nemen”, zegt de baas van de Britse gezondheidsdienst.

Vermoeidheid en mist in haar hoofd: met die klachten bleef Gwyneth Paltrow achter nadat ze Covid-19 had opgelopen. Om daarvan af te geraken, begon de gezondheidsgoeroe geworden actrice met een keto- en plantaardig dieet zonder suiker en alcohol en waarin ze nooit eet voor 11 uur ’s ochtends. Dat verkondigt ze toch graag in interviews.

Het komt haar nu op felle kritiek te staan van de directeur van de NHS, de Britse nationale gezondheidsdienst. Stephen Powis waarschuwt dat mensen haar voorbeeld niet mogen volgen. “Luister naar serieuze wetenschap”, zegt hij. “Influencers hebben een verantwoordelijkheid. Zoals het virus verspreidt verkeerde informatie zich razendsnel. We moeten daarvoor oppassen. De oplossingen waar Gwyneth Paltrow mee afkomt, zijn echt niet goed. We moeten Covid ernstig nemen.”

Corrigeer