David Goffin bereikt kwartfinales in Montpellier na marathonpartij: “Zo’n zege had ik echt nodig”

David Goffin bereikt kwartfinales in Montpellier na marathonpartij: “Zo’n zege had ik echt nodig”

Foto: AP

David Goffin (ATP 15) heeft zich woensdagavond op het ATP-toernooi in het Zuid-Franse Montpellier (hard/262.170 euro) geplaatst voor de kwartfinales. Hij versloeg in de tweede ronde de Fransman Benjamin Bonzi (ATP 125) in drie sets.

Na 2u34 had Goffin de 4-6, 6-4 en 7-5 zege beet tegen Bonzi. De 24-jarige Fransman kreeg een wildcard van de organisatie en had in de eerste ronde zijn landgenoot Lucas Pouille (ATP 79) uitgeschakeld. Goffin was als tweede reekshoofd vrij in de eerste ronde. De Luikenaar kwam maandag wel al in actie in het dubbelspel. Daarin werd hij, aan de zijde van Pouille, in de eerste ronde gewipt door de Zweed Andre Goransson en de Nederlander David Pel.

“Zo’n zege had ik echt nodig”, zei Goffin na afloop van de marathonpartij. “Ik had de partij in de eerste ronde van Bonzi tegen Pouille gezien. Ik wist dus dat hij goed speelde en dat het moeilijk ging worden. Zeker voor mij, omdat ik nog zoek naar mijn zelfvertrouwen op dit moment. Ik had nood aan een echte veldslag. Ik heb tot het einde gevochten en het is uiteindelijk gelukt te winnen.”

In de kwartfinales staat Goffin tegenover de Italiaan Lorenzo Sonego (ATP 36). Die was in de tweede ronde met 6-3 en 6-2 te sterk voor de Amerikaan Sebastian Korda (ATP 92). De 30-jarige Goffin speelde nog niet eerder tegen de 25-jarige Lorenzo.

In Montpellier haalde Goffin al twee keer de halve finales (in 2018 en 2020). Hij hoopt er vertrouwen op te doen na een mislukte Australische tournee met onder meer een snelle exit op de Australian Open.

Challenger Gran Canaria: Coppejans gaat in dubbelspel wel door

Kimmer Coppejans heeft zich woensdag, aan de zijde van de Spanjaard Sergio Martos Gornes, geplaatst voor de tweede ronde van het dubbelspel op het Challengertoernooi in het Spaanse Gran Canaria (gravel/44.820 euro). Coppejans en Martos Gornes haalden het na één uur en 51 minuten tennis in twee sets (7-6 (8/6) en 7-6 (7/3)) van de Italianen Alessandro Giannessi en Stefano Napolitano. In de tweede ronde wacht voor de Belgisch-Spaanse tandem een duel met de Kroatische broers Matej en Ivan Sabanov.

Eerder op de dag verloor Kimmer Coppejans (ATP 182) in het enkelspel zijn tweede ronde tegen Marco Trungelliti (ATP 257). De Argentijn won in drie sets (1-6, 6-3 en 6-3). Eerder deze maand slaagde Coppejans er bij zijn debuut op de Australian Open net niet in om zich voor het eerst in zijn carrière te plaatsen voor de tweede ronde van een grandslamtoernooi. Onze landgenoot, die zich via de kwalificaties plaatste voor de hoofdtabel, verloor in de eerste ronde na een vijfsetter (6-4, 3-6, 6-7 (3/7), 6-3 en 6-3) van de Tsjech Jiri Vesely.

Corrigeer