Biden draait bevriezing van werkvisa terug

Biden draait bevriezing van werkvisa terug

Foto: AFP

De Amerikaanse president Joe Biden heeft een presidentieel decreet van zijn voorganger Donald Trump ingetrokken dat het voor buitenlanders moeilijker maakte om in de Verenigde Staten te komen werken. Trump, die de beperkingen vorig jaar instelde, zei toen dat hij dat deed om verdringing op de Amerikaanse arbeidsmarkt te voorkomen.

De beperkingen troffen tijdelijke arbeidskrachten en houders van de zogeheten green card, een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd. Biden zette woensdag een streep door de visabeperkingen. Hij zei dat Trumps beleid schadelijk is geweest voor het Amerikaanse bedrijfsleven en gezinshereniging in de weg stond.

Onwettig

Biden, een Democraat, beloofde in de aanloop naar de verkiezingen om veel van het beleid van zijn Republikeinse voorganger terug te draaien, waaronder zijn strenge immigratiebeleid. Belangenorganisaties voor immigranten hebben de laatste weken druk op Biden uitgeoefend om een einde te maken aan de visabeperkingen, die op 31 maart zouden verlopen.

In oktober bepaalde een federale rechter in Californië al dat Trumps decreet onwettig was, nadat een groot aantal bedrijven had besloten de maatregelen juridisch aan te vechten.

Corrigeer

MEER NIEUWS