Mode & Beauty

ZEB maakt winkelen voor mensen met een beperking toegankelijker

ZEB maakt winkelen voor mensen met een beperking toegankelijker

Foto: ZEB

Winkelen voor mensen met een beperking vergemakkelijken. Dat is het doel van het nieuwe actieplan ‘ZEB For Everyone’ van kledingketen ZEB, dat zo snel mogelijk al zijn winkels rolstoeltoegankelijk wil maken. Het actieplan komt er na een onderzoek van de keten in samenwerking met ‘Inter’ en ‘Hart voor Handicap’, waaruit is gebleken dat shoppen vaak nog een grote uitdaging vormt voor mensen met een beperking.

Op donderdag heeft ZEB zijn actieplan ‘ZEB For Everyone’ gelanceerd, waarmee de winkelketen zich engageert om zijn 71 winkels aan te passen aan de specifieke noden van mensen met een beperking. Daar trekt het bedrijf 200.000 euro voor uit.

Concreet zal ZEB parkeerplaatsen voor mindervaliden voorzien in de 25 winkels waar dit nu nog niet het geval is, zal het de kleedkamers rolstoeltoegankelijker maken met bijvoorbeeld kapstokken op verschillende hoogtes en zal het in nieuwe vestigingen ook een toilet voor rolstoelgebruikers inplannen.

ZEB verrichtte in samenwerking met ‘Inter’ en ‘Hart voor Handicap’ een onderzoek naar de shopbeleving van mensen met een beperking. Daaruit bleek dat de nodige faciliteiten in veel winkels ontbreken: ruimere doorgangen (66%), een rolstoelvriendelijke ingang (63%), een overzichtelijke winkelinrichting (51%), een ruime paskamer met extra plaats voor een begeleider (52%) en kapstokken op verschillende hoogtes zijn voor ruim de helft van de respondenten onmisbaar.
Reclame:
De beste ZEB kortingen voor u verzameld >>Corrigeer