Honderd kilometer per uur in zone 30: achtervolging eindigt met crash in Hoboken

Honderd kilometer per uur in zone 30: achtervolging eindigt met crash in Hoboken

De bestuurder crashte in de Lageweg. Hij en zijn passagier werden opgepakt. Foto: dvd

Hoboken -

Een korte maar hevige achtervolging door de straten van Hoboken is donderdagavond geëindigd met een crash in de Lageweg. Twee inzittenden probeerden te voet te vluchten, maar konden worden gearresteerd.

De auto, een kleine BMW, werd opgemerkt door een patrouille omwille van de zenuwachtige rijstijl van de bestuurder. Toen de politie hem aanmaande om te stoppen, duwde hij het gaspedaal in.

Er ontstond een achtervolging door onder andere de smalle Krugerstraat en daarbij werden snelheden tot honderd kilometer per uur gehaald in een zone 30. De vluchtende bestuurder negeerde ook aan hoge snelheid rode lichten en bracht zo anderen in gevaar. Uiteindelijk raakte de auto in de Lageweg een geparkeerd voertuig, verloor het de achterbumper en kwam het tot stilstand.

“De twee inzittenden probeerden daarna te voet te vluchten, maar konden door interventieploegen en leden van de mobiele eenheid worden gevat”, zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. De twee werden meegenomen voor verhoor. Volgens onze informatie had de bestuurder geen rijbewijs.

De BMW is total loss en moest worden getakeld.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio