Club Brugge met 19-jarige Thomas Van den Keybus in de basis tegen Dinamo Kiev

Club Brugge met 19-jarige Thomas Van den Keybus in de basis tegen Dinamo Kiev

Foto: VDB

Bij Club Brugge krijgt youngster Thomas Van den Keybus een basisplaats, donderdagavond in de terugwedstrijd van de zestiende finales van de Europa League tegen Dinamo Kiev. Hij is de vervanger van Charles De Ketelaere, die in quarantaine zit na een coronabesmetting.

Volg hier LIVE Club Brugge-Dinamo Kiev in de Europa League!

Voor de negentienjarige centrale middenvelder is het nog maar de tweede basisplaats ooit bij blauw-zwart. Eerder mocht hij al eens een keer starten in de Beker van België tegen Olsa Brakel. Club heeft er stilaan een patent op jongeren voor de leeuwen te gooien in belangrijke Europese wedstrijden, zoals het eerder al met onder meer De Ketelaere en Maxim De Cuyper deed. Van den Keybus maakt op het middenveld deel uit van de driehoek, met daarin ook Eder Balanta en aanvoerder Ruud Vormer.

Voorin geen David Okereke. De Brugse technische staf verkiest Eduard Sobol en zet daardoor toch wat meer defensieve zekerheid tussen de lijnen. Op rechts speelt Nabil Dirar in steun van diepe spits Bas Dost. Achterin krijgt Simon Mignolet, die woensdag toch negatief testte na een eerdere positieve test op dinsdag, de verwachte namen voor zich: dat betekent van rechts naar links man in vorm Clinton Mata, Odilon Kossounou, Brandon Mechele en Fede Ricca. Mechele scoorde vorige week in Kiev nog het belangrijke uitdoelpunt voor Club.

Net als vorige week voor de heenwedstrijd kende blauw-zwart een uiterst bewogen aanloop naar het duel tegen de Oekraïense vicekampioen en competitieleider, dat toen op een 1-1 gelijkspel eindigde. Gezien het uitdoelpunt een uitstekend resultaat voor de Bruggelingen, die toen al vijf spelers en de volledige trainersstaf misten vanwege een corona-uitbraak. Daar kwam woensdag ook nog Charles De Ketelaere bij. Club mist zo liefst zes spelers.

Blauw-zwart kan ook wel vertrouwen putten uit zijn recente resultaten tegen de stugge Oekraïners. Vorig seizoen werd Dinamo in de derde voorronde van de Champions League nog uitgeschakeld door Club, dat de heenwedstrijd in Jan Breydel toen met 1-0 wist te winnen. Club heeft deze keer het voordeel met de 1-1 uit de heenwedstrijd dat het ook de kat uit de boom kan kijken en dat Dinamo moet aanvallen en scoren, niet meteen de specialiteit van de counterploeg uit Kiev.

De opstelling: Simon Mignolet, Clinton Mata, Brandon Mechele, Odilon Kossounou, Eduard Sobol, Federico Ricca, Ruud Vormer, Eder Balanta, Nabil Dirar, Thomas Van den Keybus en Bas Dost.

Corrigeer