Max Verstappen: “Nieuwe Red Bull F1-bolide moet snel zijn, de kleur maakt me niet uit”

Max Verstappen: “Nieuwe Red Bull F1-bolide moet snel zijn, de kleur maakt me niet uit”

Foto: Red Bull Racing

Max Verstappen heeft een eerste keer met de RB16B gereden. De Nederlander deed dat op het circuit van Silverstone en bovendien met promotiebanden van Pirelli die voor zogenaamde ‘filmdagen’ gebruikt worden.

Echt volgas ging het dus nog niet en veel over de nieuwe wagen kan Verstappen daardoor nog niet zeggen. Verstappen hoopt vooral dat de wagen snel is, ook al lijkt het likje verf dat de RB16B kreeg bijna identiek op dat van de wagen van vorig jaar.

“Ik heb zoiets van we zien het wel in Bahrein,” aldus Verstappen op zijn officiële website. ”We kunnen het lang of kort hebben over onze nieuwe auto, maar daar hebben we letterlijk pas 100 kilometer mee gereden, op demo-banden en natuurlijk nog niet voluit. Daar is nog niets zinnigs over te zeggen.”

“Veel van de auto is hetzelfde gebleven. De verandering aan de vloer is groot. Het zal belangrijk zijn om dat gemis aan downforce zo veel mogelijk goed te maken. Het zal interessant zijn om te zien wie dat het beste heeft weten op te vangen. Zolang de nieuwe auto maar snel is. De kleur of vorm maakt me niet uit, als de auto snel is, ben ik blij.”

Meer F1-nieuws:

  • - Stoffel Vandoorne toont nieuwe helm voor het Formule E-seizoen 2021
  • - Bekende sponsor Michael Schumacher keert met Mick terug naar de F1
  • - “De driedaagse F1-test in Bahrein wordt knettergek”
  • - “Verleidelijk om Lewis Hamilton naar Aston Martin te proberen halen!”
  • - Opvallende nieuwe neus gespot op AlphaTauri F1-bolide
  • Corrigeer