Wielrennen Vrouwen-elite Omloop Het Nieuwsblad

Jesse Vandenbulcke klaar voor seizoensstart: “Proberen meespelen in de finale”

Jesse Vandenbulcke klaar voor seizoensstart: “Proberen meespelen in de finale”

Jesse Vandenbulcke is een van de speerpunten bij Lotto Soudal Ladies. Foto: fvv

Wervik -

Jesse Vandenbulcke (25) is naar eigen zeggen klaar voor de Omloop Het Nieuwsblad. De naar Gent uitgeweken Geluwse wordt bij Lotto Soudal Ladies als een van de speerpunten uitgespeeld.

“Omdat de afgelopen maanden enkele ploegstages niet plaatsvonden, ben ik met mijn Nederlandse teamgenote Danique Braam twee keer op individuele basis naar Spanje getrokken, telkens voor een periode van twee weken. Ik heb er een mooi volume aan kilometers kunnen trainen”, vertelt Vandenbulcke over haar voorbereiding. “Nadien ben ik thuis verder simulatietrainingen blijven afwerken en ben ik ook voor een paar dagen naar de Ardennen getrokken. Ik vond het belangrijk om ook wat hoogtemeters in de benen te hebben. Het goede gevoel is aanwezig.”

De gewezen Belgisch kampioene legt zich nu voluit toe op het wielrennen. “De combinatie van koersen en werken in een broodjeszaak behoort tot het verleden. Dat moet mijn rendement ten goede komen. Het bezorgt me nu al lichamelijke en mentale rust. Binnen de ploeg is er ook een verandering, want Annelies Dom heeft nu de sportieve touwtjes in handen. Ik ken haar als ploegmate, maar zal nu naar haar moeten luisteren. Ze kan haar ervaring uitspelen en communiceert heel duidelijk. Zo heb ik het graag.”

“Hoe ver ik in de Omloop mee kan gaan? Ik zou toch graag willen meespelen in de finale”, besluit Jesse Vandenbulcke. “Dat is ook mijn ambitie voor de andere Vlaamse voorjaarskoersen. Hoe je het ook draait of keert, dat zijn echt wel mijn wedstrijden.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio