Eleven Sports en Telenet lanceren grootste sportstreamingsaanbod van Vlaanderen

Eleven Sports en Telenet lanceren grootste sportstreamingsaanbod van Vlaanderen

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Eleven Sports en Telenet gaan vanaf vrijdag samenwerken. Sportliefhebbers kunnen via de website van Eleven voortaan drie kanalen van het Play Sports-aanbod van Telenet bekijken.

Eleven bezit sinds dit seizoen de rechten van de Pro League-voetbalcompetities (1A, 1B en de Scooore Super League). Ook La Liga, de Serie A, Bundesliga en MLS zitten bij Eleven, net als de Engelse bekercompetities FA Cup en League Cup en de tweede divisie Championship. En ook de Amerikaanse sportcompetities NBA, NFL en UFC zitten bij Eleven.

Daar komen vanaf vrijdag de kanalen Play Sports 1, 2 en 3 bij. Telenet bezit de voetbalrechten van de Premier League en Eredivisie. Ook de Formule 1 en het veldrijden worden er uitgezonden. De kanalen 4 tot 6 van Play Sports, met onder meer golfwedstrijden, blijven exclusief voor Telenet-klanten met een sportabonnement op hun decoder.

De combinatieformule met alles van Eleven en de drie kanalen van Telenet, ‘All Access + Play Sports pass’, is beschikbaar voor 19,99 euro per maand via de website van Eleven. Streamen is mogelijk op één toestel tegelijkertijd en kan zowel via de browser, als via de iOS en Android app, Samsung Smart TV, Chromecast als Apple TV.

Eleven Sports en Telenet lanceren grootste sportstreamingsaanbod van Vlaanderen
Foto: Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Het is niet de eerste keer dat Telenet zijn sportaanbod verkoopt aan niet-klanten. Twee jaar geleden lanceerde het al Play Sports Go als streamingdienst. Maar die formule had een hoger prijskaartje: 29,40 euro per maand. Telenet doekte Play Sports Go vorig jaar op.

In de zomer stelde Telenet de kwaliteit van de omkadering bij Eleven, dat ten koste van onder meer Telenet de rechten voor het Belgisch voetbal in de wacht sleepte, openlijk in vraag. Het begin van de competitie was bij Telenet niet te zien door aanslepende onderhandelingen. Uiteindelijk sloten Eleven en Telenet toch een akkoord.

Corrigeer