Kontichsesteenweg anderhalve maand volledig onderbroken

Kontichsesteenweg anderhalve maand volledig onderbroken

Grondverzakking op de Kontichsesteenweg. Foto: Jef Wijckmans

Aartselaar -

Het reeds lang aangekondigde rioleringsproject op de Kontichsesteenweg start maandag. Het moet een oplossing bieden aan de wateroverlast waarmee deze buurt vaak te kampen krijgt. Deze rijweg van en naar de N177/A12-Boomsesteenweg blijft hierdoor tot half april volledig afgesloten.

De Kontichsesteenweg had de voorbije jaren vaak te kampen met wateroverlast. De bewoners van deze straat in de buurt van de A12 hebben al geruime tijd zandzakjes en schotten aan de deur klaarliggen om nieuw onheil te voorkomen.

De vorig jaar geplande rioleringswerken die hier komaf mee moesten maken, werden uitgesteld. Ondertussen is alles administratief klaar en maakt het gemeentebestuur de start van de werken en de timing ervan bekend.

Bij rioleringswerken aan de N177-Boomsesteenweg zelf werden reeds bufferkokers voorzien die het overtollige water naar de Struisbeek afvoeren. Daar komt nu een gescheiden riolering en een extra waterbuffering in de Kontichsesteenweg bij.

De werken beginnen op maandag 1 maart tussen de N177 en de Barones Ludwina de Borrekenslaan. Deze werken zullen tot 13 april van dit jaar aanslepen. Aansluitend wordt de Kontichsesteenweg tussen het kruispunt met de Barones de Borrekenslaan en de Oudestraat/Dijkstraat heraangelegd. Deze zullen tot eind augustus duren.

Gedurende deze werken wordt in beide richtingen een omleiding voorzien via de Dijkstraat en de Atomiumlaan in Wilrijk. De Kontichsesteenweg blijft gedurende de werken open voor plaatselijk verkeer. Bewoners, bedrijven en handelaars krijgen info van de aannemer (DCA).

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio