Primeur Omloop Het Nieuwsblad: vrouwen finishen na de mannen

Primeur Omloop Het Nieuwsblad: vrouwen finishen na de mannen

Foto: BELGA

Opdat hun finale rechtstreeks op antenne zou kunnen gaan, starten de vrouwen in Gent ruim na de mannen én finishen ze in Ninove ook na de mannen. Op die manier kan de finale van de vrouwen integraal worden uitgezonden.

Of dat invloed zal hebben op het wedstrijdverloop? Vermoedelijk niet. De winnares van vorig jaar is ook de favoriete van dit jaar: Annemiek van Vleuten. Met haar overstap van Mitchelton-Scott naar Movistar tekende de intussen 38-jarige Nederlandse voor de meest spraakmakende transfer van afgelopen winter. Dat ze haar nieuwe werkgever wil bedanken met een eerste grote zege, staat vast.

Jolien D’hoore staat dan weer voor de laatste keer aan de start. “Met een perfecte voorbereiding”, zei ze deze week nog op de voorstelling van haar nieuwe hoofdsponsor SD Worx. “Ik ben benieuwd waar dat mij gaat brengen.”

Naast D’hoore is het ook uitkijken naar de prestaties van nationaal kampioene Lotte Kopecky. De Antwerpse verliet het damesteam van Lotto-Soudal en koos voor het internationale Liv Racing. Benieuwd of ze onder de vleugels van coach Lars Boom de nodige stappen voorwaarts kan zetten.

Start: 13.45 uur in Gent

Aankomst: omstreeks 17.30 uur in Ninove

Televisie: Live op Sporza na aankomst mannen

Belangrijkste deelneemsters: Annemiek Van Vleuten (Ned), Anna van der Breggen (Ned), Jolien D’hoore, Lotte Kopecky, Lizzy Deignan (GBR), Elisa Longho Borghini (Ita), Marta Bastianelli (Ita), Amy Pieters (Ned), Floortje Mackaij (Ned), Katarzyna Niewiadoma (Pol), Cecile Uttrup Ludwig (Den).

Corrigeer