Ampere slaakt noodkreet: “Zonder extra steun zijn we ten dode opgeschreven”

Ampere slaakt noodkreet: “Zonder extra steun zijn we ten dode opgeschreven”

Foto: Victoriano Moreno

Antwerpen -

Haalt Ampere haar zesde verjaardag niet? Dat is alleszins wat grote banners voor de inkom van de nachtclub onder de treinsporen doet uitschijnen. Het gaat om een symbolische actie en een noodkreet van de uitbater.

Wie vrijdag langs de Simonsstraat passeerde kon moeilijk naast twee opvallende banners kijken. Op een zwart doek prijkt het logo van Ampere met daarover een groot kruis en bijschrift ‘Rest in peace our beloved Ampere, 15-05-2015 - 13-03-2020’. Op die laatste datum ging de eerste lockdown in en bijna een jaar later lijkt er geen uitzicht op heropening van de horeca, laat staan van clubs en dancings.

Kort na het plaatsen van de banners volgde een open brief. “Als er niet snel wordt ingegrepen door middel van extra overheidssteun en door actieve hulp van het lokale stadsbestuur dreigt een gezonde duurzame, creatieve multiculturele evenementenruimte als Ampere te vergaan”, zo valt uitbater Joachim Marynen meteen met de deur in huis.

Het stuit de uitbater van Ampere tegen de borst dat zijn sector nagenoeg wordt stilgezwegen, een sector waar nochtans heel veel mensen financieel van afhankelijk zijn, gaande van artiesten, over techniekers tot stewards en communicatiebureaus.

Marynen beseft dat clubs en dancings pas als allerlaatste aan de beurt zullen zijn om weer te kunnen heropenen en breekt in zijn brief dan ook vooral een lans voor bijkomende overheidssteun. “De voorzichtige hoop op een festival als Ampere Open Air blijft, maar voor Ampere als zaal zullen we die periode niet overleven zonder hulp. Want laten we realistisch zijn: ons seizoen start pas in september/begin oktober”, schrijft hij. “De huidige 10% van onze normale omzet die we nu krijgen is onvoldoende, met 15% kunnen de meesten van ons de tragedie wel overleven, maar dat is een uiterst minimum.”

“De enige houvast die er nu is, is onze schreeuw om hulp. En anders is het enige vooruitzicht om te rusten in vrede”, zo sluit Marynen af met een sombere noot.

Ampere slaakt noodkreet: “Zonder extra steun zijn we ten dode opgeschreven”
Foto: Victoriano Moreno
Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN