1.447 bezwaarschriften tegen maritieme campus aan Hobokense Polder

1.447 bezwaarschriften tegen maritieme campus aan Hobokense Polder

Een ontwerpbeeld van de maritieme campus, gezien vanop de Schelde. Foto: CMB

Hoboken -

Er zijn 1.447 bezwaren ingestuurd tegen de bouw van de Maritieme Campus Antwerpen (MCA) aan de Hobokense Polder. Natuurpunt vraagt het stadsbestuur om geen vergunning toe te kennen aan het bouwwerk. De stad Antwerpen neemt eind april een beslissing.

Natuurpunt Hobokense Polder, dat het natuurgebied beheert, voert de laatste tijd een stevige campagne tegen de bouw van MCA. Een petitie is ondertussen meer dan dertienduizend keer getekend. Natuurpunt vroeg ook mensen bezwaar aan te tekenen, wat tot 20 februari kon.

Van de 1.447 bezwaren waren 128 inhoudelijk verschillend van elkaar. De Natuurpuntafdeling had een tekst gemaakt die veel van de indieners gebruikten als basis voor hun bezwaar, eventueel aangevuld met eigen argumenten.

LEES OOK. Natuurpunt drijft protest op tegen maritieme campus Hobokense Polder

Het is nu aan het Antwerpse college van burgemeester en schepenen om zich over de bezwaarschriften te buigen. Eind april moet de knoop doorgehakt worden. De woordvoerster van schepen Annick De Ridder (N-VA) laat weten dat ze voor die datum nog geen commentaar zal geven.

Natuurpunt Hobokense Polder gaat volgende week een brief sturen naar het stadsbestuur om te vragen om de vergunning niet toe te kennen. De brief zal gesteund worden door een groot aantal andere organisaties dat met milieuzaken bezig is, zoals Bond Beter Leefmilieu, vzw Landschap en Grootouders voor het Klimaat.

Scheepvaartbedrijf CMB wil die campus vlak naast de Hobokense Polder bouwen. In de campus zou onderzoek plaatsvinden om de scheepvaart duurzamer te maken. In een eerste stap wil CMB een gebouw van 45 meter hoog optrekken waar zevenhonderd mensen werken. Het is de bedoeling dat de campus daarna nog sterk uitbreidt. Samengevat argumenteert Natuurpunt dat de impact van het project te groot zal zijn op het natuurgebied.

LEES OOK. Maritieme Campus haalt Europese top van scheepvaartindustrie naar Antwerpen

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio