Seinhuizen belemmeren zicht op kruispunt aan Battelbrug

Seinhuizen belemmeren zicht op kruispunt aan Battelbrug

Twee seinhuizen en een bushok belemmeren het zicht op het kruispunt aan de Battelbrug. Foto: Dirk Vertommen

Mechelen -

Gemeenteraadslid Anne Delvoye (N-VA) vraagt aandacht voor de verkeersveiligheid aan de Battelbrug in Battel (Mechelen). Twee seinhuizen belemmeren er het zicht op het kruispunt en enkele dagen terug gebeurde er nog een ongeval.

Drie jaar geleden boorde een Porsche zich in het oude seinhuisje op de hoek van Battelse Bergen met de Battelsesteenweg. Dat raakte zwaar beschadigd en eind vorig jaar kwam er een nieuw in de plaats. “Ik heb er begrip voor dat je zulke werken niet in een maand tijd kunt afronden. Maar dat de twee seinhuizen voor de vierde maand op rij het zicht op het aankomende verkeer vanaf de brug belemmeren, baart me grote zorgen”, vertelt Delvoye.

Ze verwijst naar de ongevallen die er al zijn gebeurd. “De verkeersspiegel aan de overzijde is wel een hulpmiddel, maar deze is vaak bedampt en biedt niet altijd de mogelijkheid om goed te zien of er een weggebruiker aankomt”, legt het raadslid uit. Vlak voor de twee seinhuizen staat er ook een bushokje. Anne Delvoye vraagt het stadsbestuur om bij de Vlaamse Waterweg aan te dringen om snel iets te doen aan de verkeerssituatie.

Seinhuizen belemmeren zicht op kruispunt aan Battelbrug
Het oude seinhuis op de hoek wordt afgebroken. Foto: Dirk Vertommen

“Eind dit jaar of begin 2022 moet het oude seinhuis afgebroken zijn en zal het zicht op het kruispunt beter zijn dan vroeger”, reageert Carolien Peelaerts, woordvoerster van de Vlaamse Waterweg. Op dit moment is het bakstenen gebouw deels nog in gebruik voor de elektromechanische aansturing van de brug. “Om ze in de nieuwbouw onder te brengen, is er een aanbesteding nodig en die vraagt nog even tijd”, legt Peelaerts uit.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio