Jonge vrouw (22) levensgevaarlijk verbrand en in coma gehouden nadat fles alcoholgel in kampvuur belandt

 Jonge vrouw (22) levensgevaarlijk verbrand en in coma gehouden nadat fles alcoholgel in kampvuur belandt

Foto: bfs

Sint-Niklaas -

Een 22-jarige vrouw uit Sint-Niklaas heeft levensgevaarlijke brandwonden opgelopen nadat er een busje met alcoholgel in een kampvuur was beland. Het ongeluk gebeurde op een jeugddomein.

De feiten vonden plaats vorige week zondagavond op de terreinen van het kampeer- en speelplein Puytvoet in Sint-Niklaas. Een paar uur na afloop van de middagactiviteiten van de plaatselijke jeugdbewegingen hadden vier jongeren, die op dat moment niet verbonden waren aan één van de jeugdbewegingen, vuur gemaakt aan de kampvuurkring van één van de lokalen. Toen het vuur dreigde te doven, belandde er in nog onduidelijk omstandigheden een busje met daarin ontsmettingsalcohol in de vlammen. Het gevolg was een steekvlam die een 22-jarige vrouw uit Sint-Niklaas verbrandde in het gezicht en op de borst. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht en van daaruit met levensbedreigende verwondingen overgebracht naar het brandwondencentrum Stuivenberg in Antwerpen. Daar werd ze tot donderdag in een kunstmatige coma gehouden. Ondertussen zou haar toestand stabiel zijn.

De politie van Sint-Niklaas bevestigt de feiten en heeft een onderzoek geopend naar de precieze omstandigheden van het ongeluk.

Corrigeer

MEER NIEUWS