Vanaf 1 maart weer 100 deelsteps in Mechelse straten

Vanaf 1 maart weer 100 deelsteps in Mechelse straten

Foto: Hoppy

Mechelen -

Na een winterpauze verschijnen er vanaf 1 maart opnieuw elektrische deelsteps in het Mechelse straatbeeld. Onder de nieuwe naam HOPPY worden honderd exemplaren verdeeld over verschillende hotspots. De steps zijn aangepast aan de hobbelige ondergrond in de historische binnenstad.

Tijdens een gesmaakt proefproject werden vorig jaar in vier maanden tijd ruim 11.000 stepritten gemaakt in Mechelen. De uiteindelijke lancering van de steps viel samen met de tweede coronagolf. “Met het betere weer in het vooruitzicht maken we een nieuwe start”, zegt schepen van Mobiliteit Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+). “De steps zijn een belangrijk aanvullend vervoersalternatief in het last mile principe. In een eerste fase zijn er al honderd exemplaren in onze stad beschikbaar.”

Vanaf 1 maart weer 100 deelsteps in Mechelse straten
Foto: Hoppy

De aanbieder wijzigt de naam van HOPP naar HOPPY om de online vindbaarheid te verhogen. “Uit onderzoek blijkt dat onze app door de naamswijziging makkelijker te vinden is in de app stores”, stelt general manager Kenny Vercruysse van Hoppsharing. “Zo hopen we het gebruiksgemak te verhogen en toegankelijker te zijn voor een breder publiek.”

Veiligheidstips

De steps kunnen de kasseien van de binnenstad prima verdragen en hebben een sterk remsysteem en ingebouwde verlichting. De snelheid is gelimiteerd op 25 km/u in het afgebakende free floating gebied en op 15 km/u in de Bruul en alle verbindingsstraten met de IJzerenleen. De steps rijden op verwisselbare batterijen en kunnen daardoor duurzaam herverdeeld worden.

Vanaf 1 maart weer 100 deelsteps in Mechelse straten
Foto: rr

Voor het vertrek geeft de HOPPY-applicatie altijd enkele veiligheidstips. “Een belangrijke voorwaarde uit het reglement is dat HOPPY op meerdere momenten haar gebruikers zal sensibiliseren wat betreft wegcode, helmgebruik, veiligheid en hoffelijkheid”, voegt schepen Vanmarcke toe. Hoppy biedt in Mechelen verschillende formules aan in de app: je kunt per rit betalen, je kunt kiezen uit een aantal abonnementsformules of voor een dag- of maandpas.

www.delenisvooriedereen.be, www.behoppy.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio