Ibrahima Fall-Faye verlaat Antwerp voor AS Monaco: Giants op zoek naar twee buitenlandse versterkingen

Ibrahima Fall-Faye verlaat Antwerp voor AS Monaco: Giants op zoek naar twee buitenlandse versterkingen

Foto: BELGA

De Senegalese center Ibrahima Fall-Faye (24, 2m06) verlaat Telenet Giants Antwerp en tekent een contract bij AS Monaco (Frankrijk, Pro A).

In de EuroMillions League was Faye, die zich vorige week met Senegal kwalificeerde voor de AfroCup, goed voor een gemiddelde van 14 punten, 5 rebounds en 2 assists. In de EuroCup voor 15 punten, 7 rebounds en 2 blocks.

Telenet Giants Antwerp kwam in de EuroCup tweemaal (twee keer verlies) tegen AS Monaco uit. Faye won in 2020 met de Giants de Belgische Cup. Sportief manager Guy Muya gaat met het coaches-duo Christophe Beghin en assistent Randy Oveneke op zoek naar twee buitenlandse versterkingen. Vorige maand namen de Giants immers afscheid van de Amerikaanse power forward Jalen Jenkins en de Antwerps center Roby Rogiers (23, 2m06) komt na een operatie aan het scheenbeen deze campagne niet meer in actie.

Na de Amerikaan Kenneth “Speedy” Smith (Limoges) de tweede sterke buitenlander die de Sinjoren dit seizoen verlaat. Volgende week dinsdag ontvangt Antwerp Luik en op zondag 7 maart trekt het naar Okapi Aalst.

Corrigeer