Gezin klaagt touroperator aan voor “voedselvergiftiging”, maar die haalt in rechtbank opvallende foto’s boven

Gezin klaagt touroperator aan voor “voedselvergiftiging”, maar die haalt in rechtbank opvallende foto’s boven

Foto: rr

Een Brits gezin is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf omdat ze valselijk beweerd hebben dat ze voedselvergiftiging opgelopen hadden op vakantie. In de rechtbank gaven foto’s en video’s vanop Facebook de doorslag.

Toen Christopher Byng (38), Barbara Byng (64), Linda Lane (36) en Anthony Byng (66) uit Middlesbrough in november 2016 naar de Canarische Eilanden op vakantie gingen, was dat een reis om snel te vergeten. Dat beweerden de vier toen ze een klacht indienden tegen reisorganisator Jet2Holidays.

De vier beweerden dat zij en hun kinderen er te maken kregen met maagkrampen, misselijkheid, diarree, hoofdpijn en koud zweet omdat ze voedselvergiftiging hadden opgelopen en dat ze daardoor helemaal niets aan de vakantie gehad hebben. Daarom vroegen ze een schadevergoeding van Jet2Holidays.

In de rechtbank brak het koud zweet om een andere reden uit bij de Britten. De verdediging pakte daar uit met foto’s en filmpjes van hun vakantie die de klagers op sociale media gepost hadden. Daarop zie hen plezier maken op de glijbaan, zwemmen en drinken aan de bar. Veel tekenen van ziekte waren daar niet te zien, zo oordeelde de rechter, zeker nadat de verdediging nog een enquête bovengehaald had die Christopher Byng na de vakantie had ingevuld. Daarop gaf hij aan “heel tevreden” te zijn.

Drie van de vier klagers werden voor minachting van de rechtbank tot vier maanden cel verooreeld, Linda Lane kreeg een straf met uitstel.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees