F1-kampioen Lewis Hamilton: “Zo lang ik lucht in mijn longen heb blijf ik strijden tegen racisme en ongelijkheid”

F1-kampioen Lewis Hamilton: “Zo lang ik lucht in mijn longen heb blijf ik strijden tegen racisme en ongelijkheid”

Foto: Lewis Hamilton (Instagram)

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton laat via de sociale media weten dat hij zal blijven verder strijden tegen racisme en ongelijkheid.

Hamilton begint zijn betoog op de sociale media met te stellen dat hij trots is op zijn collega’s die samen met hem knielden tijdens de anti-racisme momenten voor de start van de F1-races vorig jaar. Maar tegelijkertijd zegt hij ook dat de strijd nog lang niet gestreden is dat zo lang hij lucht in zijn longen heeft zal blijven verder strijden.

“Black Lives Matter. Vorig jaar knielden sommigen van ons voor gelijkheid en daar ben ik trots op,” aldus Hamilton. “Mijn vraag is, wat is het volgende? De ongelijkheden binnen onze sport en binnen de wereld blijven bestaan. Verandering is nog steeds nodig.”

“We moeten ons blijven inspannen om onszelf en anderen verantwoordelijk te houden. We moeten blijven streven naar gelijkheid voor iedereen, om echte en blijvende verandering in onze wereld te blijven zien. Zo lang ik lucht in mijn longen heb, zal ik blijven vechten voor verandering in alles wat ik doe. Ik zal me inzetten om trajecten en kansen te creëren voor kinderen van kleur binnen wetenschappen, techniek en creatieve disciplines. Laten we blijven aandringen. Waar zet jij je voor in?”

Meer F1-nieuws:

  • - Mick Schumacher zet journalist op zijn plaats na vraag over zijn vader
  • - Mercedes verrast en toont nu al livery van nieuwe F1-bolide
  • - Fernando Alonso zal niet aanwezig zijn tijdens presentatie Alpine F1-bolide
  • - Ferrari-rijder Carlos Sainz geeft mysterieus antwoord op vraag over crash tijdens Pirelli F1-test
  • - Bekende sponsor Michael Schumacher keert met zoon Mick terug naar de F1
  • Corrigeer