Code geel: KMI waarschuwt voor dichte mist

Code geel: KMI waarschuwt voor dichte mist

Foto: Jimmy Kets

Er kan zaterdagnacht en zondagochtend opnieuw vrij dichte mist ontstaan over het noorden en noordwesten van het land. Daarvoor waarschuwt het KMI. Er geldt dan ook code geel voor West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen.

De mist leidt tot een verminderde zichtbaarheid (minder dan 200 meter) over de regio’s nabij de Noordzee en de grens met Nederland. In de andere streken ten westen van de noordwestelijke uitlopers van de Ardennen wordt nevel verwacht, of plaatselijk zelfs enkele mistbanken.

Zondag wordt het in de namiddag wordt het zonnig in het oosten en geleidelijk ook in het centrum. In het westen en noorden blijven meer wolken aanwezig. De maxima gaan van 6 tot 11 graden.

Begin volgende week is het overwegend zonnig met geleidelijk minder lage wolkenvelden gedurende de nacht. De maxima liggen rond 12 graden, later 14 graden, in het centrum. Tijdens de tweede helft van volgende week krijgen we meer wolken en is het koeler. Vanaf donderdag wordt het gevoelig frisser met maxima tussen 5 en 10 graden. Vrijdag halen we nog maximaal 6 graden en zaterdag 5 graden.

Corrigeer

MEER NIEUWS