Wolken blijven lokaal lang hangen

Wolken blijven lokaal lang hangen

Foto: Stef Dierickx uit Opwijk

Het blijft zondag droog en de dag begint op meerdere plaatsen met lage bewolking, nevel of lokale mist. In de loop van de dag lossen de lage wolkenvelden op en wordt het zonnig. In de Ardennen is dat al vlug het geval. In het westen en het noorden van het land kan het duren tot een stuk in de namiddag eer de bewolking verdwijnt.

De maxima liggen tussen 6 à 7 graden vlak aan zee en in Hoog­-België en lokaal 11 graden in het centrum van het land. Er waait een overwegend matige wind uit noordoost tot oost. Aan zee steekt er na de middag mogelijk een vrij krachtige wind op uit noordnoordoost, zegt het KMI. Het weerinstituut waarschuwt voor CO-intoxicatie.

Zondagavond is het overal helder tot lichtbewolkt. In de loop van volgende nacht vormt er zich in Laag­- en Midden­-België opnieuw lage bewolking, nevel of lokale mist. In de Ardennen en Belgisch Lotharingen blijft het helder. De minima liggen over het algemeen tussen -­2 en +2 graden, in sommige Ardense valleien tussen -­2 en ­-6 graden. De wind wordt zwak tot matig uit noordoost tot oost.

Maandag is er in Laag­- en Midden­-België kans op verspreid ochtendgrijs met nevel, mist en lage wolken maar in de loop van de dag wordt het zonnig, in de Ardennen al van ‘s ochtends. De maxima schommelen tussen 9 en 13 graden. De wind waait matig uit oostelijke richtingen.

Dinsdag krijgen we, na een koude ochtend met op vele plaatsen lichte vorst, volop zon met maxima van 10 tot 15 graden. De wind waait zwak tot matig uit oost tot zuidoost.

Woensdag begint nog zonnig. In de loop van de dag komen er stilaan meer wolkenvelden vanuit het zuidwesten en kan er in de late namiddag of avond een bui vallen. Maxima tussen 11 en 15 graden bij een zwakke wind uit zuid tot zuidwest.

Corrigeer

MEER NIEUWS