Arts neemt deel aan videovergadering van rechtbank… tijdens operatie

Arts neemt deel aan videovergadering van rechtbank… tijdens operatie

Foto: AP

Een plastisch chirurg uit Californië heeft een onderzoek aan zijn been omdat hij deelnam aan een rechtszaak via een videovergadering terwijl hij een patiënt aan het opereren was. De rechter voelde zich genoodzaakt de zaak te verzetten.

De plastisch chirurg Scott Green moest voor de rechtbank verschijnen voor een verkeersovertreding. En zulke zaken zijn in de Verenigde Staten openbaar. Door de coronapandemie werd alles via Zoom geregeld. Maar toen de rechtszaak begon, merkte een ambtenaar op dat Green in volledige medische uitrusting voor de camera verscheen. “Hallo mijnheer Green? Bent u beschikbaar voor deze zaak?”, vroeg een ambtenaar in de zaal. “Het ziet er naar uit dat u momenteel in de operatiezaal bent.”

“Klopt”, zei Green. “Ik ben momenteel in de operatiezaal. Maar ik ben beschikbaar voor de rechtszaak. Begint u maar.” Ondertussen keek Green naar beneden en leek het alsof hij verder aan het werken was.

Toen ook de rechter binnenkwam en zag dat Green aan het opereren was, twijfelde hij om de zaak voor te zetten. Dat uit vrees voor de gezondheid van de patiënt. “Er is hier nog een andere chirurg aanwezig. Ik kan hier ook gewoon staan en de operatie aan hem overlaten”, zei de arts.

Maar de rechter zag het niet zitten om zo verder te gaan. Hij zei tegen de chirurg dat hij liever een nieuwe datum zou prikken “wanneer hij niet actief betrokken is bij de noden van een patiënt.”

De arts verontschuldigde zich. De rechter zei daarop: “Het gebeurt. We willen mensen gezond houden. We willen ze in leven houden. Dat is belangrijk.”

Er zal wel verder onderzoek komen naar de chirurg.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees