Hoe een Belgische vals positieve coronatest tot een verschuiving leidde bij Israel Start-Up Nation, de ploeg van Sep Vanmarcke

Dirk Demol (centraal). 

Dirk Demol (centraal). ©  BELGA

Een wissel in laatste instantie bij Israël - Start-Up Nation. Guillaume Boivin komt aan de start van Kuurne-Brussel-Kuurne nadat de Canadese ploegmaat van Sep Vanmarcke de Omloop Het Nieuwsblad moest laten schieten na een vals positieve test van ploegleider Dirk Demol.

Hugo Coorevits, Werner Bourlez, Vincent Van Genechten

Het begon allemaal op woensdag, toen een PCR-test van onze landgenoot positief bleek. Demol werd een dag later onderworpen aan een sneltest, die negatief was. Ook een nieuwe PCR-test op vrijdag gaf aan dat Demol niet besmet was met corona en ook zijn familie bleek negatief.

Uit voorzorg haalde Israël - Start-Up Nation Demol echter uit de opstelling voor de Omloop Het Nieuwsblad. Net als renners Guillaume Boivin en Reto Hollenstein, ook al hadden ook de Canadees en de Zwitser negatief getest op het virus.

Dirk Demol bleek dus uiteindelijk vals positief, maar kan pas dinsdag opnieuw achter het stuur van de volgwagen zitten. Tijdens Le Samyn. Eric Van Lancker neemt de honneurs waar tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne, waar Boivin dus ook zal starten. Hollenstein was niet voorzien.

“Eric Van Lancker is erbij, maar Dirk Demol nog steeds niet”, bevestigde Sep Vanmarcke voor de start. “Hij testte intussen twee keer negatief en had wellicht een vals positieve test. Dat is zuur voor ons om gisteren zonder hem door te moeten brengen. Hij zal er wellicht snel weer bij zijn. Het deed deugd om er gisteren weer te staan, dat zeker.”

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Kuurne-Brussel-Kuurne

Video

Keuze van de redactie