Andrea Bagioli bezorgt Deceuninck - Quick-Step nieuwe zege

Andrea Bagioli bezorgt Deceuninck - Quick-Step nieuwe zege

Foto: Getty Images

Ook in Frankrijk werd zondag gekoerst: Andrea Bagioli won er de achtste editie van de Royal Bernard Drôme Classic. De 21-jarige Italiaan van Deceuninck - Quick-Step soleerde na 179,2 kilometer naar de zege in Eurre. De Zuid-Afrikaan Daryl Impey was op elf seconden de snelste van de achtervolgende groep, de Deen Mikkel Honoré, een ploegmaat van de winnaar, sprintte naar de derde stek.

Yoann Paillot, Samuel Leroux, Reto Müller en Mathijs Paasschens schoven mee in de vroege vlucht en fietsten een mooie voorsprong bij mekaar, tot Deceuninck - Quick-Step het welletjes vond en de koers in handen nam. Zij kregen nog steun van Qhubeka Assos, EF Education-Nippo en Alpecin-Fenix.

Op zo’n 32 kilometer van de finish was het avontuur van het kwartet uit. Eens de vier gegrepen werden, viel de ene aanval na de andere te noteren. David Gaudu en Warren Barguil trokken in de aanval op de Côte des Roberts, maar konden niet voorop blijven. Op 25 kilometer van de streep had een aanval van Dries Devenyns aanvankelijk meer succes. Het peloton spatte uit elkaar, maar uiteindelijk werd ook Devenyns bij de lurven gevat. Het sein voor ploegmaat Rémi Cavagna om het te proberen, maar ook hij werd gevat door een stevig uitgedund peloton van nog zo’n 40 renners.

Solo naar de zege

Met nog 10 kilometer was het de beurt aan nog een andere pion voor Deceuninck - Quick-Step. Op de laatste helling van de dag wist Bagioli het verschil te maken. Hij sloeg een klein gaatje, gaf die voorsprong niet meer af en soleerde naar de zege in Eurre. Eerste Belg werd Jan Bakelants, vijftiende op elf seconden.

Voor Bagioli was het zijn derde profzege. Vorig jaar won hij ritten in de Internationale Wielerweek (2.1) en de Ronde van de Ain (2.1). Op de erelijst van La Drôme Classic volgt hij de Australiër Simon Clarke op. Voor Deceuninck - Quick-Step is het de zesde zege van het seizoen.

Corrigeer