Lize Feryn reageert op volger die kritiek heeft op haar uiterlijk: “De natuur heeft het voor mij anders beslist”

Lize Feryn reageert op volger die kritiek heeft op haar uiterlijk: “De natuur heeft het voor mij anders beslist”

Foto: ISOPIX

Actrice Lize Feryn (27) heeft een volger die kritiek gaf op haar uiterlijk op Instagram van antwoord gediend. “Ik doe heel erg mijn best om mezelf te aanvaarden zoals ik ben”, schrijft ze eerlijk.

Feryn deelde via Instagram Stories eerst het bericht dat de volger haar stuurde. Daarin schrijft die onder meer het volgende. “Met je 100.000 fans vind ik het mijn plicht om te zeggen dat je echt wel té mager bent, stekkebeen en vel over been.” De persoon geeft te kennen zelf diep gezeten te hebben. “Als BV zien jonge meisjes je foto’s, die het psychisch in deze periode sowieso al niet gemakkelijk hebben en de anorexiacijfers pieken”, schrijft de persoon. “Het lijkt voor hen alsof deze standaard als normaal wordt beschouwd en dat is niet oké. Ik hoop oprecht dat je je binnenkort beter voelt, groetjes.”

Daarna deelt Feryn wat ze teruggestuurd heeft. Ze schrijft het bericht te beschouwen “als een bezorgdheid eerder dan een belediging”. “En dan kan ik je alleen maar geruststellen. Ik ben van nature mager gebouwd. Iedereen die me echt kent, weet dat ik nog nooit een maaltijd heb overgeslagen om te vermageren. Op Instagram is het vooral belangrijk dat je jezelf bent en dat je van jezelf houdt zoals je bent”, schrijft de actrice. “Daar wil ik absoluut voor strijden. Bij mij is dat toevallig ‘stekkebeen en vel over been’, zoals jij het zo lelijk benoemt.”

De actrice schrijft zich “omdat ik 100.000 volgers heb” niet plots te zullen “volsteken met bucht om te voldoen aan de standaard ‘normaal’”. “Ik ga me ook niet wegstoppen omdat ik slanker ben dan de gemiddelde mens. En ik hoop dat niemand dat doet. Dat iedereen gewoon gezond leeft en geniet van het leven en vooral blij en trots is op het lichaam dat de natuur hun gegeven heeft.”

Het laatste bericht is een ontboezeming van Feryn, waarin ze toegeeft dat ze zichzelf misschien ok liever met wat meer rondingen zou zien. “Maar kijk, de natuur heeft het voor mij anders beslist. Dat is al heel mijn leven zo. Ik doe erg mijn best om mezelf te aanvaarden zoals ik ben. Maar dat is heel moeilijk wanneer mensen me blijven vertellen dat ik lelijk ben zo mager en een verantwoordelijkheid draag naar alle mensen die anorexia kweken door mij.”

Corrigeer