100 krijtcirkels op Sint-Pietersplein moeten jongeren in hun bubbel houden

100 krijtcirkels op Sint-Pietersplein moeten jongeren in hun bubbel houden

De cirkels moeten taferelen zoals die van afgelopen woensdag voorkomen. Foto: David Van Hecke

Gent -

Op het Sint-Pietersplein worden dinsdag zo’n 100 krijtcirkels aangebracht. Die moeten jongeren helpen om de afstandsregels correct na te leven. De cirkels hebben een diameter van zes meter en bieden plaats aan vier personen.

De krijtcirkels zijn bedoeld als hulpmiddel voor de studenten en de politie om de drukte op het Sint-Pietersplein beter in te schatten. Tussen iedere cirkel zit telkens vier meter afstand. Er komen ook extra afvalkorven op het plein.

Rechtstreekse aanleiding voor deze maatregel zijn de taferelen van vorige week. Woensdagavond verzamelden naar schatting duizend feestende jongeren op het plein en moest de politie ingrijpen.

Vertrouwen geven

“De meeste studenten houden zich goed aan de richtlijnen”, vertelt burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD). “We willen hen het vertrouwen geven om op een coronaveilige manier in kleine groepjes samen te komen. Het is aan de studenten om te tonen dat ze hier verantwoordelijk mee kunnen omgaan.”

De Stad wil jongeren ook op andere manieren helpen om veilig van de buitenlucht te genieten. Zo zullen alternatieve, minder drukke plekjes in Gent actief worden gepromoot en staan op de stadswebsite tips over wat wel nog mogelijk is.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN