Vijftien ouderen sterven aan onbekende ziekte in westen van Congo

Vijftien ouderen sterven aan onbekende ziekte in westen van Congo

Themabeeld Foto: AFP

In het westen van Congo zijn afgelopen maand vijftien oudere mensen - tussen de zestig en tachtig jaar oud - overleden nadat ze een onbekende ziekte hadden opgelopen. Dat heeft de regionale overheid maandag meegedeeld.

“Het is al sinds een maand dat deze nog niet geïdentificeerde ziekte woedt in de gezondheidszone van Kasongo Lunda. Op dit moment hebben we 15 doden geregistreerd, allemaal bejaarden”, zegt Jean-Marie Peti-Peti, gouverneur van de westelijke provincie Kwango.

“De patiënten krijgen eerst hoofdpijn, daarna krijgen ze overal pijn, koorts en complicaties bij de ademhaling”, vervolgt Peti-Peti. “De provinciale minister van Volksgezondheid, de hoofdarts van de gezondheidszone Kasongo Lunda en de epidemiologen uit Kinshasa zijn ermee bezig. Ze hebben al stalen genomen en naar het INRB (Institut national de recherche biomédicale) verstuurd om vast te stellen om welke ziekte het gaat.”

De stad Kasongo Lunda, aan de grens met Angola, wordt momenteel al geconfronteerd met twee andere epidemieën: Covid-19 en Chikungunya.

Corrigeer

MEER NIEUWS