Bart Peeters toont foto’s van schooltijd: “Een modelleerling”

Bart Peeters toont foto’s van schooltijd: “Een modelleerling”

Bart Peeters had als schooljongen zijn eigen poppentheater. Foto: vrt

Bartje, zo noemden ze hem toen hij bij Tante Terry op schoot zat en Nonkel Bob hem op tv lanceerde. Vanavond keert tv-maker Eric Goens nog een eind verder terug in de tijd: naar de jaren dat Bart Peeters (61) school liep.

Samen met zijn broer Stijn probeerde de kleine Bart Peeters ooit het gemeentehuis van Boechout te bestormen. Tegelijk was de koene ridder van toen als de dood voor zuster Ladislas. Over haar deed namelijk het verhaal de ronde dat ze met een haagschaar de tong afknipte van kinderen die te veel babbelden.

Het moge duidelijk zijn: als kind had Bart Peeters al een levendige verbeelding. Eentje die hem de Tour de France liet beleven op de speelplaats van de Jan Frans Willemschool in Boechout of die hem bombardeerde tot een fameus messengooier. Aanvankelijk zag broer Stijn nog plastic messen op zich afkomen, maar toen Bart vond dat zijn circusact er realistischer uitzag met echte messen, kreeg hij met mama Peeters te doen.

Bart Peeters toont foto’s van schooltijd: “Een modelleerling”
Bartje Peeters, toen al dol op muziek. Foto: vrt

Om maar te zeggen: het regent dinsdagavond verhalen in Later als ik groot ben. Verhalen van een van Vlaanderens grootste entertainers die zichzelf al in korte broek een “soort massaspektakelmaker” noemt. Toch was Peeters blijkbaar verre van een flierefluiter op school. “Bart was een modelleerling, één uit de duizend”, vertelt meester Verhoeven.

Later als ik groot ben, VTM, 20.40 uur

Corrigeer

MEER NIEUWS