02/03 Geen Spaanse eindronde én hereniging met vriend Sam Van Rossom, wel corona voor Belgian Cat Jana Raman

02/03 Geen Spaanse eindronde én hereniging met vriend Sam Van Rossom, wel corona voor Belgian Cat Jana Raman

Jana Raman zou in Valencia eindelijk nog eens haar vriend Sam Van Rossom zien. Niet dus. Foto: rr.

Wekenlang keek Belgian Cat Jana Raman (30) uit naar de Copa de la Reina met haar club Estudiantes Madrid. Sportief een hoogtepunt en extrasportief zou ze haar lief Sam Van Rossom in Valencia nog eens zien. Corona besliste er anders over.

Wekenlang keek Belgian Cat Jana Raman (30) uit naar de Copa de la Reina met haar club Estudiantes Madrid. Sportief een hoogtepunt en extrasportief zou ze haar lief Sam Van Rossom in Valencia nog eens zien. Corona besliste er anders over. De Copa de la Reina, de top 8 na de heenronde in de Spaanse Liga Femenina, start donderdag met voor Estudiantes Madrid een mooie affiche tegen ­Girona. Maar zonder Jana Raman dus. “Ik liep enkele weken geleden een besmetting op”, zegt ze. “Vorige week was ik best ziek, maar ik voel me stilaan beter.”

“Het loopt dit seizoen bijzonder goed bij mijn nieuwe ploeg. Bovendien zou ik voor het eerst sinds Kerstmis Sam nog eens kunnen zien. Corona gooit dus nogmaals roet in het eten. Weet je dat ik in 2021 slechts veertien trainingen heb meegemaakt? Daar moet je dertig jaar voor geworden zijn.” (lacht)

25 dagen quarantaine

“Ik zit nu al vijftien dagen binnen in mijn appartement in Madrid. En er zullen er nog tien bijkomen, want ik moet negatief testen. Maar de club zorgt voor alles en brengt ook eten aan de deur. Voor de rest is het Netflix, sudoku’s invullen en naar de matchen van Sam en Valencia kijken.”

“Het zou mijn tweede opeenvolgende Copa zijn. Ik ga nu maar supporteren voor mijn team en mijn collega-Cats Antonia Delaere (IDK Euskotren, nvdr.) en Heleen Nauwelaers (Tenerife), die wel aan de Copa deelnemen. Voorts troost ik me met de gedachte dat ik nu antilichamen zal hebben. Krijgen we met de Belgian Cats niet op tijd dat vaccin richting EK en Olympische Spelen, dan heb ik toch al enige bescherming.”

Corrigeer