In Le Samyn is het serieus voor Mathieu van der Poel: “Vandaag rij ik om te winnen”

In Le Samyn is het serieus voor Mathieu van der Poel: “Vandaag rij ik om te winnen”

Foto: BELGA

In de GP Le Samyn zijn alle ogen gericht op Mathieu van der Poel. De Nederlandse kampioen voegde de Waalse kasseikoers in laatste instantie toe aan zijn programma. En hij wil winnen.

LIVE. Volg de GP Le Samyn hier op de voet!

“Een extra koersdag is zeker niet slecht richting het Italiaanse blok”, stelde Van der Poel voor de start in Quaregnon. “Het is een koers die ik de voorbije twee jaar op televisie heb gekeken en waar ik telkens wel zin voor had om er zelf bij te zijn. Anders had ik vandaag waarschijnlijk een lange training moeten doen, dan koers ik liever.”

De kopman van Alpecin-Fenix wilde zich zondag in Kuurne-Brussel-Kuurne vooral amuseren en trok er op 80km van de streep op uit. Van der Poel werd pas in het slot van de klassieker gegrepen.

LEES OOK. Ploegleider Mathieu van der Poel was niet blij met vroege aanval: “Zo hypothekeer je je eigen kansen”

“Vandaag rij ik om te winnen”, lachte hij nu. “Ik heb wel veel positieve commentaar gekregen en dat apprecieer ik wel. Ik denk dat mensen dat wel weten op prijs te stellen. Wanneer ik vandaag ga vertrekken? Nog geen idee. We hebben afgesproken om vandaag met meerdere ploegmaten in de finale aanwezig te zijn. Dat ik me dan moet inhouden? Dat is misschien het plan vandaag.”

Corrigeer