Oliver Naesen start voor AG2R Citroën in Parijs-Nice

Oliver Naesen start voor AG2R Citroën in Parijs-Nice

In het openingsweekend stonden Greg Van Avermaet en Oliver Naesen nog broederlijk samen aan de start, nu scheiden hun wegen. Foto: BELGA

AG2R Citroën heeft zijn selectie bekendgemaakt voor Parijs-Nice (7-14 maart), dat zondag van start gaat. Oliver Naesen en Stan Dewulf zijn de Belgen van dienst. Naesens maatje Greg Van Avermaet rijdt een dag eerder de Strade Bianche voor de Franse WorldTour-formatie.

Naast Naesen start AG2R Citroën met de Fransen Dorian Godon, Damien Touzé en Aurélien Paret-Peintre, de Australiër Ben O’Connor en de Luxemburger Bob Jungels. Die laatste start met klassementsambities in de Koers naar de Zon.

“Na de annulatie van de Ruta del Sol ben ik voor drie weken op trainingskamp naar de Sierra Nevada vertrokken”, legde Jungels uit in een persbericht van de ploeg. “Ik heb er hard gewerkt in perfecte weersomstandigheden. Ik ben in vorm en zou in staat moeten zijn het seizoen goed te starten. Ik kan niet wachten. Parijs-Nice is een mooi doel. Het is een moeilijke wedstrijd met een tijdrit. Ik hoop zo hoog mogelijk te eindigen in het eindklassement. Na Parijs-Nice richt ik mijn aandacht op de Ronde van Catalonië en de Ardennenklassiekers, beiden belangrijke doelen. We hebben een uitstekend team en toonden de voorbije weken al dat de groep competitief is. Ik voel me er helemaal klaar voor.”

Corrigeer