Merlier wint GP Le Samyn: “Blij dat ik het heb kunnen afmaken voor de ploeg”

Merlier wint GP Le Samyn: “Blij dat ik het heb kunnen afmaken voor de ploeg”

Foto: BELGA

Na Lotte Kopecky bij de vrouwen won ook bij de mannen een Belg in de GP Le Samyn. Tim Merlier rondde knap voorbereidend werk van Mathieu van Der Poel af in de sprint. Merlier toonde zich achteraf erg gelukkig met de prestatie van zijn ploeg Alpecin-Fenix.

“Op de bus zeiden we nog dat vandaag onze dag ging worden. We moesten de koers winnen, en het maakte niet uit wie. We hebben vandaag dan ook heel goed samengewerkt. We weten dat we veel belangrijke renners hebben zoals Mathieu van Der Poel en Jasper Philipsen, en ik ben blij dat ik het werk vandaag heb kunnen afronden.”

Merlier dichtte vandaag heel wat gaten, en dat gaf hem vertrouwen.“Ik had al een paar gaten gedicht op de aanvallers waardoor ik voelde dat het mogelijk was. Daardoor ben ik er echt in beginnen geloven. Als ik dat geloof heb, ben ik op mijn best.”

Merlier wint GP Le Samyn: “Blij dat ik het heb kunnen afmaken voor de ploeg”
Foto: BELGA

Mathieu van Der Poel reed zich helemaal leeg voor zijn ploeggenoot Merlier. “Net voor de voorlaatste kasseistrook was Mathieu zijn stuur gebroken en was er wat overleg. Van Der Poel heeft dan in functie van mij gereden, en ook Jasper (Philipsen, nvdr) zei dat hij zich niet 100% voelde. Daarom was het vandaag mijn beurt. Op de laatste kasseistrook viel er een gat en was Mathieu in paniek omdat hij niet kon sprinten. Uiteindelijk kwam alles samen en gaf ik signaal aan Mathieu om het tempo zo hoog mogelijk te houden omdat ik wist dat ik in een goede positie zat. Ik heb echt geknokt om mij in die positie te bevinden, en dan wist ik dat ik enkel nog de renner van UNO-X (Tiller, nvdr) moest inhalen. Dat is dan ook gelukt, en ik ben heel tevreden dat ik de overwinning heb binnengehaald voor de ploeg.”

“Het was een enorme ontlading. De overwinning doet enorm veel deugd, en geeft veel vertrouwen. Ik ben in goede conditie en voel dat er nog heel wat overwinningen bij kunnen. Deze heb ik toch al mooi op zak.”

Tim Merlier kijkt met veel goede moed naar het vervolg van het wielerseizoen. “Deze overwinning geeft vertrouwen. Nu kan ik de komende periode ingaan met een overwinning en een goed gevoel. Ik ben blij dat het vandaag gelukt is en dat er nu niet meer gezegd kan worden dat ik enkel op training goed ben.”

Corrigeer