Bestuurder boort zich in gevel bekend café: man bewusteloos, schade is enorm

Wagen rijdt in café in Houthulst - video: Jelle Houwen. Video: Het Nieuwsblad

Houthulst -

Bij een zwaar verkeersongeval op de Markt van Houthulst raakte een automobilist maandagnacht buiten bewustzijn toen hij tegen de gevel van het bekende café Den Trimard knalde. Het café liep zware schade op en moest gestut worden.

Het ongeval gebeurde even na 1 uur in de nacht van maandag op dinsdag. Een bestuurder die met zijn wagen uit de Terreststraat uit de richting van Zarren kwam reed aan het kruispunt van de Markt gewoon rechtdoor. De wagen raakte er een verkeersbord en drie paaltjes, denderde over het pleintje voor het bekende sfeercafé Den Trimard en crashte uiteindelijk in de gevel van het café. De hulpdiensten werden verwittigd waarna de politie Polder, de brandweer van Houthulst en een ziekenwagen en MUG-team ter plaatse snelden. “Bij onze aankomst zat de bestuurder in bewusteloze toestand in de wagen”, zegt brandweerkapitein Lode De Keyser van post Houthulst. ”De toegekomen ambulance riep daarom snel een MUG-team ter plaatse. De bestuurder moest niet bevrijd worden maar was nog bewusteloos toen hij uit de wagen kwam en werd daarna overgebracht naar het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper. De schade aan het café is groot. We hebben het gebouw moeten stutten.”

Veel schade aan café

Onder meer een groot raam werd door de klap volledig losgerukt en kantelde deels in het café. Ook bakstenen van de muur rondom vlogen naar binnen. Ook elders is er veel schade. Zo is de toegangsdeur ook zwaar geraakt en liepen verschillende muren zware barsten op. Heel wat bakstenen zitten ook los. Het café is op dit ogenblik gelet op de geldende coronamaatregelen gesloten. Hoe het ongeval kon gebeuren wordt nog onderzocht. Gelet op het afgelegde parcours is het niet onmogelijk dat de bestuurder onwel werd. Over de verwondingen is momenteel nog weinig geweten. De politie voert verder onderzoek. De brandweer had ter plaatse heel wat werk om het gebouw te stutten, af te dichten en gelekte vloeistoffen op te ruimen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio