Personeelslid klapt uit de biecht over “onaanvaardbaar” gedrag van Meghan Markle: “We kregen melding na melding”

Personeelslid klapt uit de biecht over “onaanvaardbaar” gedrag van Meghan Markle: “We kregen melding na melding”

Foto: AFP

Een paar dagen voor het nu al spraakmakende interview dat Harry en Meghan zullen geven aan Oprah Winfrey gooit het voormalige personeel van het koppel uit Kensington Palace de knuppel in het hoenderhok. Volgens bronnen in ‘The Times’ zou Markle bijna een klacht wegens pesten aan haar been hebben gehad.

De medewerkers vonden dat slechts de helft van het verhaal werd verteld van die twee jaar dat Meghan Markle nog lid was van de Britse koninklijke familie. En dus benaderden enkele voormalige personeelsleden van Harry en Meghan The Times om hun kant van het verhaal te vertellen. En dat blijkt niet zo fraai.

In die Britse kwaliteitskrant staat te lezen dat Jason Knauf, Harry en Meghans perschef van toen, al een e-mail stuurde in oktober 2018 – het koppel was toen nog maar net getrouwd – naar Simon Case, de privésecretaris van prins William, over het wangedrag van Markle. Hij had er goed over nagedacht. Knauf stuurde de klacht nadat hij er eerst over gepraat had met HR-manager Samantha Carruthers.

“Ik maak me grote zorgen dat de hertogin de afgelopen twee jaar twee (persoonlijke assistenten, nvdr.) uit het huishouden heeft kunnen pesten”, schreef Knauf in de mail. “De behandeling van X (The Times houdt de namen van de vermeende slachtoffers anoniem, nvdr.) was onaanvaardbaar.”

Derde slachtoffer

Uit zijn klacht bleek bovendien dat Meghan nog een derde slachtoffer maakte. “De hertogin lijkt erop uit te zijn altijd iemand in het vizier te hebben. Ze pest Y en probeert haar zelfvertrouwen te ondermijnen. We hebben melding na melding ontvangen van mensen die getuige zijn geweest van onaanvaardbaar gedrag tegenover Y. “

Uiteindelijk bleef het daarbij en werd er verder met de mail niets gedaan. In het verhaal van The Times beweren anonieme medewerkers dat het in het paleis prioritair was de klacht te laten verdwijnen in plaats van hem af te handelen. Knauf verliet kort daarna Kensington Palace. Dat hij nu met het verhaal naar buiten komt, is op z’n minst vreemd. De man leidt immers de liefdadigheidsstichting van William.

Personeelslid klapt uit de biecht over “onaanvaardbaar” gedrag van Meghan Markle: “We kregen melding na melding”
Zondag zullen de Britse royals gekluisterd zitten voor televisie wanneer Harry en Meghan vertellen over het strak keurslijf waarin ze meer dan twee jaar lang zaten Foto: RR

Intussen reageerde ook de woordvoerder van Harry en Meghan. Hij stelt dat de onthullingen verband houden met de toenemende spanningen in de aanloop van het ongetwijfeld spraakmakende interview dat ze zondag 7 maart aan de Amerikaanse talkshowster Oprah Winfrey zullen geven. “Dit is geen toeval.”

Personeelslid klapt uit de biecht over “onaanvaardbaar” gedrag van Meghan Markle: “We kregen melding na melding”
De pesterijen zouden een paar maanden na hun huwelijk zijn begonnen in 2018 Foto: AP

“Laten we dit gewoon noemen wat het is: een berekende lastercampagne op basis van misleidende en schadelijke, verkeerde informatie”, zegt hun woordvoerder. “We zijn teleurgesteld dat dit lasterlijke beeld van de hertogin van Sussex door een krant geloofwaardig wordt gemaakt.”

“Triestig”

En ook Meghan zelf is “triestig”. Zeker omdat er gesproken wordt over pesterijen, omdat ze “zelf het doelwit is geweest van pesterijen en zich juist inzet om diegenen te ondersteunen die dezelfde pijn en hetzelfde trauma hebben meegemaakt.”

“Ze is vastbesloten om door te gaan met haar werk over de hele wereld en empathie te tonen. Ze zal ernaar blijven streven om het goede voorbeeld te geven en te doen wat goed is”, besluit de woordvoerder.

LEES OOK. Eerste beelden van Oprah-interview met Harry en Meghan zijn er: “Moest mijn gezin daar weghalen”

Corrigeer

MEER NIEUWS