Studenten zitten met te veel in krijtcirkels: op dag één al boetes op Sint-Pietersplein

Studenten zitten met te veel in krijtcirkels: op dag één al boetes op Sint-Pietersplein

‘Zo hoort het: met maximaal vier in één cirkel’ Foto: fvv

Gent -

Dertien studenten kregen dinsdag een bekeuring voor een inbreuk op het samenscholingsverbod omdat ze met te veel in de net aangebrachte krijtcirkels op het Sint-Pietersplein zaten.

Na de massabijeenkomsten op het Sint-Pietersplein in Gent vorige week voerde het stadsbestuur enkele maatregelen in. Sinds dinsdag staan – na overleg met de studenten – honderd ‘krijtbubbels’ getekend op het Sint-Pietersplein, waarin studenten per vier veilig buiten kunnen zitten.

Toch werden dinsdagavond enkele inbreuken vastgesteld. “Enkele studenten zaten in groepjes van vijf tot zes”, zegt politiewoordvoerder Matto Langeraert. “Ze werden aangesproken om zich aan de regels te houden. Toen bleek dat ze dat niet deden, werden ze bekeurd door onze mensen.”

Dertien boetes voor samenscholing en één pv voor het gebruik van een elektronische luidspreker na 20 uur werden uitgeschreven. Verder kreeg één persoon dinsdag een boete voor het niet-correct dragen van een mondmasker. Acht personen werden bekeurd omdat ze de nachtklok negeerden.

LEES OOK. 105 krijtcirkels aangebracht op Sint-Pietersplein: mogelijk meer maatregelen elders in Gent

LEES OOK. Na de boetes het begrip: gemeenten zoeken oplossingen zodat jongeren toch kunnen samenkomen

 

bekijk ook

 

Houden Gentse studenten zich aan de ‘coronacirkels’? Drone filmt opvallende beelden van Sint-Pietersplein

Corrigeer

MEER NIEUWS