Aardbeving met kracht van 6,3 in centrum van Griekenland

Aardbeving met kracht van 6,3 in centrum van Griekenland

Foto: BELGAIMAGE

Het centrum van Griekenland is woensdag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,3. Dat meldt het Amerikaanse Geofysisch Instituut USGS. Het Griekse observatorium spreekt van een schok met magnitude 6,0.

Het epicentrum van de aardbeving bevond zich op 10 km diepte in de buurt van de stad Larissa. Volgens lokale media zijn inwoners van die stad de straat opgelopen, uit vrees voor naschokken. Daar zijn er zeker drie van geweest zonder schade van betekenis te berokkenen.

Door de beving is een aantal gebouwen beschadigd geraakt. Een huis in het dorp Mesochori is deels ingestort. De bewoner is uit zijn woning gehaald. Verder is ook melding gemaakt van schade aan een kerk en een school in het dorp Damasi. Scholen in de regio krijgen het advies komende tijd dicht te blijven.

De aardbeving, ruim 200 kilometer ten noordwesten van Athene, is in grote delen van het land gevoeld. In de getroffen regio worden panden, wegen en andere verbindingen gecontroleerd op schade. Op sommige plaatsen zouden aardverschuivingen wegen blokkeren. De hulpdiensten zoeken met helikopters naar mensen in nood.

Corrigeer

MEER NIEUWS