Op de meeste plaatsen wordt het vandaag zacht en zonnig, aan de kust nog mistig

Op de meeste plaatsen wordt het vandaag zacht en zonnig, aan de kust nog mistig

Woensdagmiddag wordt het op de meeste plaatsen opnieuw zacht met zon, die stilaan in het westen schuil gaat achter wolkenvelden. In de kuststreek hangt er wellicht nog een tijdlang mist. In het westen is tegen het einde van de namiddag een bui mogelijk. De temperaturen liggen tussen 10 graden (of lager afhankelijk van de opklaringen) aan zee, 13 tot 15 graden in de Ardennen, en tot 16 graden elders. Dat meldt het KMI.

Woensdagavond neemt de bewolking vanuit het westen verder toe en gaat het een tijdje regenen. In het oosten blijft het nog even droog. Vannacht wordt het zwaarbewolkt tot betrokken met overal regen of buien. De minima schommelen tussen 3 en 6 graden.

Zwaarbewolkt vanaf donderdag

Donderdag is het zwaarbewolkt met perioden van regen of een paar intensere buien, waarbij er zelfs (licht) onweer bij kan zitten, vooral in het zuiden van het land. Er zullen weinig opklaringen voorkomen. De maxima schommelen tussen 6 en 8 graden in het noorden van het land en tussen 8 en 10 graden in het zuiden. Donderdagavond komen er geleidelijk opklaringen vanuit het noordwesten, die zich tijdens de nacht uitbreiden over de rest van het land. Het wordt meestal wisselend bewolkt en droog, al is er nog steeds een plaatselijke bui mogelijk. In de Ardennen kan er ook een winterse bui vallen. De minima liggen tussen -3 en +2 graden in de Ardennen en tussen 0 en 3 graden elders.

Vrijdag wordt ons weer beïnvloed door een hogedrukgebied dat zich verplaatst van Schotland naar Engeland. Geleidelijk krijgen we meer opklaringen vanaf het noorden en wordt het vrij zonnig. In de ochtend zijn veel wolkenvelden aanwezig in de Ardennen, waaruit mogelijk wat lichte winterse neerslag kan vallen op de Ardense toppen. De maxima liggen tussen 1 graad in de Hoge Venen en 5 of 6 graden in Laag- en Midden-België.

Weekend

Zaterdag wordt het, na een koude nacht met wijdverspreide vorst, zonnig bij maxima tussen 2 en 7 graden. Zondag wordt het opnieuw rustig met flink wat zon. De temperaturen zijn eerst nog negatief, maar klimmen geleidelijk naar waarden tussen 3 en 7 graden in de namiddag.

Begin volgende week maakt het hogedrukgebied plaats voor een gestoorde zuidwestelijke stroming. Maandag lijkt een eerste regenzone vanaf het westen ons land te doorkruisen in de loop van de dag, maar dit moet nog bevestigd worden. De maxima variëren tussen 4 en 8 graden.

Corrigeer

MEER NIEUWS