Rugproblemen blijven Egan Bernal parten spelen: “Ik weet dat ik nog zeker dit jaar met de pijn moet leren leven”

Rugproblemen blijven Egan Bernal parten spelen: “Ik weet dat ik nog zeker dit jaar met de pijn moet leren leven”

Foto: AFP

Egan Bernal (24) is opnieuw coureur nadat hij vorig jaar vroegtijdig een punt moest zetten achter zijn seizoen door rugproblemen. Maar in de aanloop naar de Giro geeft hij toe dat zijn problemen nog geen verleden tijd zijn. “Ik weet dat ik nog zeker dit jaar met de pijn zal moeten leren leven.”

De Colombiaan deed zijn uitspraken in de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. De voormalige Tourwinnaar zit nu in Italië om zich voor te bereiden op de Giro via enkele kleinere lokale koersen, te beginnen met de Trofeo Laigueglia. Gevraagd naar zijn bemoedigende derde plek in de Tour de la Provence, antwoordde hij: “Op de Ventoux had ik niet te veel last meer van mijn rug. Jammer genoeg weet ik dat ik met de pijn zal moeten leren leven, tenminste dit jaar.“

Zijn rugproblemen deden Bernal vorig jaar opgeven in de Tour, waarna hij een punt zette achter zijn seizoen. “Het probleem is dat mijn ene been langer is dan het andere”, vertelde Bernal in oktober bij ESPN Colombia. “Dat veroorzaakt een verkromming in mijn rug.” Een operatie kon hem niet helpen, enkel langdurige rust en een lange revalidatie zouden Bernal weer op de fiets kunnen krijgen.

Corrigeer