Geen kruidentuin nodig voor fourageerlessen van de Kruidenmin

Geen kruidentuin nodig voor fourageerlessen van de Kruidenmin

Kruidenmin Nathalie Hermans start met fourageerlessen. Foto: AF

Mol / Geel -

Nathalie Hermans heeft (wilde) plantenplannen. De Geelse herboriste verzorgt geleide wandelingen voor de Molse Gidsenkring, maar binnenkort start ze als de Kruidenmin fourageerlessen in Mol-Postel.

“De Kruidenmin klinkt oud, maar is toch een hedendaagse term”, stelt Nathalie Hermans. “Voor mijn eindwerk ontwikkelde ik een minnengel. Mijn vrienden noemden me daarna de kruidenmin en zo is die term een eigen leven gaan leiden. Kruidenmin klinkt natuurlijk stoerder dan elfje, maar tegelijk ook liever dan kruidenvrouwtje. Tegenwoordig is wildplukken een echte trend, maar ik hou niet van die term omdat die hebberig en grabbelig klinkt en daarom spreek ik zelf over fourageren.

Mijn lessenreeks bestaat uit acht lesdagen en daarin wil ik iedereen inwijden in de wereld van eetbare wilde planten. Daar zitten meer voedingswaarden in dan men denkt, maar er zijn natuurlijk enkele aandachtspunten. Niet alle wilde planten zijn immers in elk stadium eetbaar. Voor mijn lessenreeks moeten geïnteresseerden alvast niet over een kruidentuin beschikken. Ik heb eerlijk gezegd ook geen groene vingers, behalve een groene duim waarmee ik de planten oogst. Mijn tuin is wat verwilderd, maar als ik het niet kan opeten, trek ik het zogeheten onkruid wel gewoon uit.”

www.dekruidenmin.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio