Trein sleurt auto honderden meters mee: bestuurder kansloos

Trein sleurt auto honderden meters mee: bestuurder kansloos

De auto werd honderden meters meegesleurd. Foto: edp

Zottegem / Zwalm -

Woensdag om 15.50 uur gebeurde een dodelijk ongeluk op de spoorwegovergang in de Rijkestraat (N454). Een auto werd er door een trein honderden meters meegesleurd en werd tot schroot herleid. Daarna werd de wagen geraakt door een tweede trein, uit de andere richting. De bestuurder overleed ter plekke.

De bestuurder van het voertuig was kansloos. Nadat de trein richting Oudenaarde het voertuig had meegesleurd, werd de auto ook nog geraakt door een trein die in de andere richting reed. Hoewel het ongeluk gebeurde aan de overweg in de Rijkestraat in Strijpen, kwam de trein dichter bij de overweg aan de Borstekouterstraat in Roborst tot stilstand.

Er waren geen andere inzittenden in de wagen. Volgens de eerste vaststellingen ging het om een wanhoopsdaad.

Verkeer onderbroken

De aanrijding veroorzaakte ook grote materiële schade aan de treinen en de infrastructuur. Door het ongeval reden vanaf 16 uur woensdagnamiddag geen treinen meer tussen Oudenaarde en Zottegem, op de lijn Kortrijk-Denderleeuw. De treinreizigers werden geëvacueerd en de NMBS zette vervangbussen in tussen Oudenaarde en Zottegem in beide richtingen.

Sinds 4 uur is de toestand op het spoor opnieuw normaal. De technische ploegen van Infrabel herstelden de schade aan de spoorinfrastructuur. “Er is dus opnieuw treinverkeer mogelijk tussen Zottegem en Oudenaarde. Het is wel mogelijk dat er nog kleine gevolgsvertragingen zullen zijn voor het treinverkeer”, meldt de spoornetbeheerder.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be

Corrigeer

MEER NIEUWS