Mauri Vansevenant (3de) imponeert opnieuw, nu in Trofeo Laigueglia: “Of Bernal me ondertussen kent? Dat denk ik niet”

Mauri Vansevenant (3de) imponeert opnieuw, nu in Trofeo Laigueglia: “Of Bernal me ondertussen kent? Dat denk ik niet”

Foto: BELGAIMAGE

Dat was de analyse van Mauri Vansevenant die nog maar eens verraste in de Trofeo Laigueglia waar hij als tweedejaarsprof zomaar mee schoof tussen de grote namen en derde werd.

LEES OOK. Ook Italiaans wielerseizoen is begonnen: Trofeo Laigueglia prooi voor beresterke Bauke Mollema, Vansevenant maakt indruk

In de spurt van het achtervolgende groepje moest hij alleen voor Egan Arley Bernal de duimen leggen. Nadat ons land de West-Vlaming leerde kennen in de Waalse Pijl en de Fransen in de etappe van de Ronde van de Provence (8ste) naar Chalet-Reynard, weten ze ondertussen ook al wie de 21-jarige zoon van de ex-prof Wim is. “Ik probeerde nog in volle finale op zo’n vier kilometer van het einde te counteren omdat ik dacht dat ik de traagste ging zijn van een groepje van vijf, maar één kilometer verder hadden ze me beet. Tot mijn grote verwondering verloor ik alleen maar met een half wiel van Bernal die sprint. Het ging na een rit met door de 3000 hoogtemeters blijkbaar niet meer om de snelste maar het was de staat van frisheid die op de streep werd opgemeten. Of Bernal me kent na de Mont Ventoux, allez die beklimming tot halfweg, en nu dit? Ik denk het niet. Ik ben tevreden met de vooruitgang die ik deze winter heb geboekt”, stelde Mauri Vansevenant vast.

“Ik kan me geen betere start dromen. Nu zondag nog de GP Industria & Artigianato-Larciano hier in Italië en dan ga ik naar huis. De Settimana Internazionale Coppi e Bartali (24-28 maart) is dan mijn volgend wedstrijd. Via de Ronde van het Baskenland trek ik dan naar de Waalse Pijl. Verder van de rest weet ik het niet zo goed meer van buiten, want door de afgelasting van wedstrijden de eerste koersmaanden is er geschoven geweest. Kortom, ik ben tevreden met deze derde plaats in alweer een wedstrijd die op het scherp van de snede werd gereden. Vanaf de allereerste kilometer.”

Ploegmaten Andrea Bagioli en Peter Serry belandden in het ziekenhuis Santa Corona na een val in de afzink waarbij ook Michal Kwiatkowski betrokken was. Serry kon na een controle vertrekken. Omdat de Italiaan op zijn hoofd was terechtgekomen, moest hij uit voorzorg een nacht in observatie.

Corrigeer