Australische tiener gestorven nadat hij gestoken werd door een kwal

Australische tiener gestorven nadat hij gestoken werd door een kwal

Themabeeld Foto: Shutterstock

Een australische tiener is overleden nadat hij door een erg giftige kwal gestoken is. Dat melden de Australische autoriteiten donderdag. Volgens hen zou het de eerste keer in vijftien jaar zijn dat iemand nog door een kwallenbeet gestorven is.

De jongeman van 17 jaar werd op 22 februari gestoken toen hij in de zee aan het zwemmen was vlakbij het dorpje Bamaga in het noorden van Queensland. Hij werd met de helikopter naar het ziekenhuis gebracht waar hij uiteindelijk op 1 maart overleed.

Hand van de dood

De jongen werd gestoken door de Australische Zeewesp, de meest giftige kwal ter wereld. Daarom wordt de kwal ook wel de ‘hand van de dood’ genoemd. De kwal leeft voornamelijk in tropische wateren ten noorden van het immense continent. Daarom wordt er in het noorden van Australië ook aangeraden om een speciaal zwempak te dragen bij het zwemmen tijdens de zomermaanden.

Volgens de bioloog Lisa-Ann Gershwin is het de eerste keer sinds 2006 dat iemand overlijdt ten gevolge van zo’n kwallenbeet. “Helaas gebeurde het toen ook in de buurt van het stadje Bamaga”, vertelde ze aan ABC. Volgens Gershwin zou niet iedereen overlijden na zo’n beet maar zijn mensen die wat verder wonen van het stadje kwetsbaarder zijn omdat ze niet altijd weten wat ze moeten doen.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees