Lidl-supermarkt tijdlang dicht na inbreuken tegen coronaregels: “Ons geduld is op”

Lidl-supermarkt tijdlang dicht na inbreuken tegen coronaregels: “Ons geduld is op”

De klanten stonden voor een gesloten Lidl. De zaak moest dicht wegens inbreuken tegen de coronamaatregelen. Foto: DBG/DBG

Vilvoorde -

In Vilvoorde werd donderdagmiddag het Lidl-filiaal aan het Portaelsplein gesloten door de politie. Volgens burgemeester Hans Bonte (SP.A) werd er een loopje genomen met de coronamaatregelen in de zaak. Lidl relativeert.

Iets na het middaguur werden de stomverbaasde klanten in de Lidl vriendelijk verzocht het gebouw te verlaten. De politie had bij een inspectie vastgesteld dat de coronamaatregelen allesbehalve werden nageleefd. “Het was niet de eerste keer dat de winkel door de mand viel bij een inspectie”, zegt burgemeester Hans Bonte (SP.A). Die nam het drastische besluit om de winkel bestuurlijk te sluiten. “Ons geduld is op.”

Technisch probleem

Tijdens de inspectie werden volgens de burgemeester vastgesteld met social distancing, medewerkers die hun mondmaskers niet correct droegen en het ontbreken van toezicht op het aantal klanten. Bovendien kreeg de burgemeester al meerdere klachten over klanten die per twee kwamen winkelen. Dus kwam op de deur de boodschap dat de zaak dicht bleef ‘omwille van een technisch probleem’.

Onder de neus gezakt

Bij Lidl reageerde men geschrokken op de beslissing. In de namiddag werd samengezeten met zowel de zaakvoerder als de burgemeester om door het opgestelde proces-verbaal te gaan. “Dat liet ons toe een aantal zaken toe te lichten”, zegt Isabelle Colbrandt van Lidl. “Dat niemand een mondmasker droeg, klopt niet. Ter plaatse stelde de inspectie wel vast dat bij een aantal collega’s tijdens het vullen van de rekken of aan de kassa een mondmasker onder de neus was gezakt. Ze werden erop aangesproken en plaatsten hun mondmasker opnieuw correct. Even later was het echter opnieuw gezakt. Ook wij willen dat iedereen zijn mondmasker correct draagt, maar dit zijn nu eenmaal dingen die kunnen gebeuren.”

Digitale portier

Volgens Colbrandt waren er ook niet te veel klanten aanwezig in de winkel en wordt dat digitaal gecontroleerd. Na overleg werd besloten dat de winkel op vrijdag opnieuw de deuren mag openen, nadat het personeel nog eens aan de spelregels wordt herinnerd. “Er zijn geen bijkomende maatregelen nodig. Het is jammer dat de klachten over de zaak nooit tot bij ons zijn geraakt. We hebben afgesproken dat er vanaf nu wel overleg zal gepleegd worden indien er nog problemen zouden opduiken.”

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN