Een mindfuck nog voor het begint? Gilles De Coster maakt startdatum ‘De mol’ bekend

Molloten kunnen 21 maart omcirkelen in hun agenda. Want dan start op Play4 het gloednieuwe seizoen van De mol in Berlijn. Dat heeft presentator Gilles De Coster bekendgemaakt in een filmpje. Naast groene en rode schermen, maakt straks ook de kleur oranje zijn intrede. Want niemand is zeker van zijn plek. Mogelijk ook de mol niet.

“De wil om de mol ontmaskeren is dit jaar groter dan ooit. Meer dan 30.000 mensen schreven zich in, maar haalden de selectie niet”, steekt Gilles De Coster van wal op de tonen van een opzwepend muziekje. “Een kleine groep kreeg wel groen licht. Tien kandidaten beginnen aan het avontuur van hun leven. Maar of het deze tien zijn, dat is nog maar de vraag. Dit jaar is niemand zeker van zijn plek.”

In het filmpje duiken bij zijn laatste woorden tien silhouetten achter hem op. Maar zij worden getrakteerd op een oranje scherm, waarop er tien nieuwe gehelmde figuren uit de duisternis opdoemen. Wat het allemaal te betekenen heeft? Dat is nog in mysteriën gehuld, tot het programma op 21 maart start.

Start zonder saboteur?

Dat niemand zeker is, doet vermoeden dat ook de mol zelf nog niet weet dat hij of zij de mol wordt. Dat was ook al het geval in 2019, toen Elisabeth pas na een aantal opdrachten aangeduid werd als mol en compleet onvoorbereid het avontuur indook. Het doet ook een beetje denken aan het seizoen van 2017, waarbij Eline de mol was. Elf deelnemers kwamen toen aangereden in de vliegtuighangar, Hans viel nog voor het vliegtuig vertrokken was, af. Om alsnog in de tweede aflevering terug te keren na de exit van Jess.

Voor het komende seizoen van De mol trekken de onbekende Vlamingen naar Duitsland, naar het land van de Moezel en de Rijn, dwars door de natuurpracht van de Beierse Alpen tot in bruisend Berlijn. Wie niet kan wachten tot 21 maart, krijgt op 14 maart al een extra aflevering op Play4. Gilles Van Bouwel zal er samen met Gilles De Coster in primeur de kandidaten van De mol voorstellen. En de finalisten van vorig seizoen – Bart, winnares Jolien en mol Alina – laten hun licht schijnen over de nieuwe kandidaten. Klanten van Telenet worden ook op hun wenken bediend met een speciale De mol-zone in de TV-theek, waar extra exclusieve content te zien zal zijn.

‘De mol’, Play4, vanaf zondag 21 maart

Corrigeer

MEER NIEUWS

Over De mol

De mol is een programma van Woestijnvis dat wordt uitgezonden op Play4. In het programma vertrekken tien kandidaten op reis naar een onbekende bestemming. Daar moeten ze aan de hand van opdrachten proberen zo veel mogelijk geld te verdienen. Eén van de kandidaten saboteert de boel: hij is 'de mol'.

Het eerste seizoen van 'De mol' was in 1998 te zien op Eén en werd gepresenteerd door Michiel Devlieger. In 2000 en 2003 volgden nog twee seizoenen op de openbare omroep. Vanaf 2016 wordt het programma gepresenteerd door Gilles De Coster en keert het jaarlijks terug op Play4, vroeger Vier.

Mollen: Magda Ral (Frankrijk, 1998), Hugo Daemen (Spanje, 2000), Marc Simons (Italië, 2003), Gilles Van Bouwel (Argentinië, 2016), Eline Michiels (Zuid-Afrika, 2017), Pieter Delanoy (Mexico, 2018), Elisabet Haesevoets (Vietnam, 2019), Alina Churikova (Griekenland, 2020)