Karrewiet binnenkort ook op TikTok te bekijken

Karrewiet binnenkort ook op TikTok te bekijken

Foto: VRT

Karrewiet, het jeugdjournaal van de VRT, is binnenkort ook te bekijken op TikTok, het sociale netwerk voor jongeren. Er zal vanaf half maart drie keer per week een TikTok-video worden aangeboden, zei Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) donderdag in het parlement.

In de nieuwe beheersovereenkomst is opgenomen dat de VRT 65 procent van de doelgroep 16- tot 24-jarigen moet bereiken met haar informatieaanbod. Daartoe wil de omroep vooral meer inzetten op een digitaal aanbod. De VRT wil in de toekomst aanwezig zijn op de platformen waar minstens 10 procent van de kinderen en jongeren op weekbasis gebruik van maken.

Een eerste concrete toepassing van dat voornemen is een aanwezigheid op TikTok. Op Instagram heeft Karrewiet al 46.000 volgers, maar daar stagneert de groei, meldt de VRT. Op TikTok zal drie keer per week een video worden gepost waarin de kinderen warm worden gemaakt voor nieuws. De hosts zijn Karrewiet-presentatoren Jelle, Mariam en Amber.

“In deze snel veranderende digitale tijden is het bijzonder belangrijk om aanwezig te zijn op de platformen die populair zijn bij onze jeugd”, zei Dalle. “VRT is hiermee als openbare omroep ook pionier, nog maar weinig nieuwsorganisaties zijn aanwezig op TikTok met nieuws op maat van kinderen en jongeren. Het is ook de nieuwe beheersovereenkomst in de praktijk: een meer digitale omroep met extra veel aandacht voor kinderen en jongeren.”

Corrigeer

MEER NIEUWS