Rode Duivels (zaalvoetbal) doen slechte zaak in EK-kwalificaties na verlies in Montenegro

Rode Duivels (zaalvoetbal) doen slechte zaak in EK-kwalificaties na verlies in Montenegro

Foto: BELGA

De Belgische nationale zaalvoetbalploeg heeft nagelaten een goede zaak te doen in zijn kwalificatiegroep voor het EK 2022. De Rode Duivels verloren in Montenegro met 4-3, en zien Montenegro tot op 1 punt komen in hun poule.

Na 5 minuten keken de Rode Duivels al tegen een achterstand aan, maar Ibrahim Adnane bracht de Belgen nog voor het kwartier langszij. Het spektakel werd bewaard voor de tweede helft: al snel kwamen de Montenegrijnen op een 3-1 voorsprong, maar Dillien hield de hoop in leven door de 3-2 te scoren. In de 33ste minuut was het toch weer Montenegro dat de score wist uit te diepen. De aansluitingstreffer in het absolute slot van de wedstrijd van Marvin Ghislandi is slechts een doekje voor het bloeden voor de Belgen, die met 4-3 onderuit gaan in Montenegro.

De Rode Duivels hebben daarmee 4 punten uit hun eerste 3 kwalificatiewedstrijden. Het staat daarmee voorlopig op de tweede plaats, met 2 punten achterstand op Italië. Montenegro (3 punten) en Finland (1 punt) vervolledigen de poule. Morgen spelen Italië en Finland nog tegen elkaar. Dinsdag trekt België naar Italië.

Elke groepswinnaar (8 poules) is zeker van zijn plek voor het EK in 2022. De 6 beste tweedes krijgen ook een ticket, terwijl de 2 slechtste tweedes onderling uitvechten wie het laatste ticket in de wacht sleept. De 15 geplaatste ploegen spelen samen met gastland Nederland om de Europese titel.

Corrigeer