‘The voice van Vlaanderen’ gaat ‘Liefde voor muziek’ én Disney achterna: “Misschien zelfs té mooi”

‘The voice van Vlaanderen’ gaat ‘Liefde voor muziek’ én Disney achterna: “Misschien zelfs té mooi”

Foto: VTM

Variatie troef bij de vijfde blind auditions van The voice van Vlaanderen. Zingt de ene kandidaat een Disney-nummer, dan zorgt een andere voor een eigen Nederlandstalige versie van Justin Biebers Love yourself. Zo wordt het zelfs een beetje Liefde voor muziek op vrijdag.

De teams van Koen Wauters, Natalia, Niels Destadsbader en Tourist LeMC raken stilaan gevuld. De kandidaten moeten dus hun tenen uitkuisen, willen ze er nog een plekje in bemachtigen. En dat doen ze op verschillende manieren. Eén kandidaat komt in het Nederlands zingen, een uitzondering volgens Koen Wauters. “Dat is iets wat ongeveer niemand hier aandurft”, oordeelt hij. Dubbel zo bijzonder is dat Daan het nummer Love yourself van Justin Bieber naar zijn hand zette en het een nieuwe titel gaf: Schone schijn. Zo lijkt The voice van Vlaanderen even op Liefde voor muziek. Vooral omdat het bij Tourist LeMC – zelf een van de artiesten dit jaar bij Liefde voor muziek –een belletje doet rinkelen. “Super nice! Dat komen we hier echt niet veel tegen dat iemand een nummer brengt met zijn eigen woorden.”

De 29-jarige Liesbet uit zich dan weer als een Disney-fan in hart en nieren. Haar favoriete film is het prachtige Coco. Ze heeft zelfs meegedaan aan audities voor de shows in Disneyland. In The voice hoopt ze de coaches in te pakken met de krachtige song Speechless, die Naomi Scott zong in de liveactionfilm Aladdin.

LEES OOK. Na ’The voice kids’ is Laura Tesoro ook coach in ‘The voice’: “Bij volwassenen kan je wél zeggen waar het op staat” (+)

De coaches krijgen ook nog een salsaversie van I’m feeling good van Nina Simone voorgeschoteld tot zelfs New rules van Dua Lipa. Er duikt dan ook keuzestress op. “Ik vond het misschien zelfs té mooi gezongen”, klinkt het bij Niels na een auditie. Ook Natalia gaat twijfelen: “Ik vond het mooi, maar twijfelde veel te veel.”

Gelukkig is er nog Laura Tesoro, die uitkijkt om niet-geselecteerde kandidaten toch een plek te geven in haar team.

‘The voice van Vlaanderen’, VTM, 20.40 uur

Corrigeer

MEER NIEUWS