Simon Mignolet komt terug op zijn woorden: “Ik raak de bal blijkbaar met de hand, ja”

Simon Mignolet komt terug op zijn woorden: “Ik raak de bal blijkbaar met de hand, ja”

Foto: BELGA

Wat een tumultueus slot van de bekerpartij tussen Standard en Club Brugge. Met doelman Simon Mignolet in een hoofdrol. De Brugse goalie leek mee aan de basis te liggen voor de Brugse gelijkmaker maar werd door ref Verboomen teruggefloten, letterlijk en figuurlijk.

Nog even de feiten. Een Brugse hoekschop in blessuretijd komt via enkele tussenstations voor de voet van Okereke die de bal tegen de netten duwt. Hands van de mee opgekomen Simon Mignolet, oordeelt ref Verboomen eerst.

Of het hands was? Mignolet: “Ik denk dat jullie dat beter hebben gezien. Neen, heel simpel. Het was geen hands”, zei de Truienaar meteen na de wedstrijd. Na het zien van de beelden, moest hij dat oordeel echter bijstellen. “Ik raak de bal blijkbaar met de hand, ja. In eer en geweten weet ik niet dat dit gebeurd is. Maar ik blijf erbij dat ik ook buitenspel (van Joao Klauss, nvdr.) heb gezien bij het eerste doelpunt.”

Mignolet ontkende dat hij zijn handsbal aan vierde man Jasper Vergoote had opgebiecht. “Ik heb gehoord dat ik dat zou hebben gedaan, maar ik ben niet tot aan de zijlijn gegaan. Ik weet niet wat er allemaal gezegd is geweest tussen de scheidsrechter en zijn assistenten. Het was voor hen ook niet makkelijk. Hetgeen we hier moeten onthouden is dat er hier geen VAR was. We weten allemaal dat het een toegevoegde waarde heeft. Je moet gewoon alle middelen aangrijpen die je tot je beschikking hebt”, aldus Mignolet.

Na de Europese uitschakeling is Club een tweede doel kwijt. Daar wilde Mignolet het niet over hebben. “Er zijn vandaag belangrijkere dingen waar we lessen uit moeten trekken, niet enkel Club Brugge. Wij zullen onze analyse maken, aan anderen om de analyse te maken over andere dingen die beter kunnen.”

En nu? Mignolet: “Dit is zuur, heel erg spijtig. Maar dit is voetbal. We gaan nu ook weer de koe bij de horens vatten, zoals we altijd doen.”

Corrigeer