Fabio Jakobsen ziet ondanks drie “zware weken” licht aan het einde van de tunnel na horrorcrash: “Ik ga er vol voor!”

Fabio Jakobsen ziet ondanks drie “zware weken” licht aan het einde van de tunnel na horrorcrash: “Ik ga er vol voor!”

Foto: BELGAIMAGE

Het gaat verder de goeie kant op met Fabio Jakobsen. De Nederlandse sprinter van Deceuninck - Quick-Step heeft er drie zware weken opzitten, maar kijkt met hoop naar de toekomst.

Bij zijn zware val in de Ronde van Polen begin augustus liep Jakobsen een waslijst aan verwondingen op. Een hersenkneuzing. Scheurtjes in zijn schedel. Neus gebroken. Gehemelte gebroken en gescheurd. Tien tanden eruit. Een stuk van zijn boven- en onderkaak verdwenen. Snijwonden in zijn gezicht. Een ingesneden oorschelp. Gebroken duim. Schouder gekneusd, longen gekneusd. De zenuw van zijn stemband had een klap gekregen. En zijn billen waren zwaar gekneusd. Jakobsen flirtte dagen met de dood op de intensive care afdaling van een ziekenhuis in het Poolse Katowice, maar overleefde.

Intussen onderging hij al meerdere operaties, zoals half februari nog aan zijn mond. Sindsdien was het opnieuw zwaar voor Jakobsen, maar de voormalige Nederlandse kampioen is positief.

“Het is opnieuw bijna tijd om te herstarten”, schrijft hij op Instagram. “Het herstelproces lijkt goed te verlopen. De voorbije drie weken waren pijnlijk. Ik had moeite met eten en drinken. De implantaten en schroeven zitten erin en daarmee is het verwijderen van littekens en het reconstrueren afgerond. Nu duurt het nog zo’n vier tot vijf maanden om alle te laten genezen en sterke te laten worden vooraleer ik mijn ‘nieuwe’ tanden krijg.”

Jakobsen hoopt snel opnieuw op de fiets kunnen zitten nadat maandag de laatste hechtingen verwijderd worden. “Ik wil iedereen bedanken die me tot nu toe geholpen heeft. Er is licht aan het einde van de tunnel en ik ga er vol voor!”

Corrigeer