Iguacel naar halve finales 400m, Doom en Dylan Borlée stranden in reeksen op EK atletiek indoor

Iguacel naar halve finales 400m, Doom en Dylan Borlée stranden in reeksen op EK atletiek indoor

Foto: BELGA

Christian Iguacel heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van de 400m op het EK indooratletiek in het Poolse Torun. Alexander Doom en Dylan Borlée sneuvelden in de reeksen.

Christian Iguacel eindigde in de derde reeks knap op de tweede plaats, achter de Spanjaard Oscar Husillos (46.83). Iguacel scherpte zijn persoonlijk record met negen honderdsten aan tot 47.07.

In de eerste reeks werd Dylan Borlée derde in 46.99, zijn beste prestatie dit seizoen. Zijn persoonlijk record is 46.25. Hij moest de Sloveen Luka Janezic (46.73) en de Italiaan Vladimir Aceti (46.82) voor laten gaan.

In de vierde reeks finishte Alexander Doom eveneens als derde, achter de Zweed Carl Bengtström (46.56) en de Brit James Williams (46.85). Doom kon zijn PR van 47.00 niet verbeteren.

De eerste twee van elke reeks plaatsten zich voor de halve finales. Op het EK indoor van 2015 behaalde Dylan Borlée nog de zilveren medaille. Voor Doom en Iguacel is Torun het eerste grote internationale toernooi bij de senioren. Het drietal maakt deel uit van de Belgian Tornados, die zondag hun titel verdedigen op de 4x400m. De halve finales staan vrijdagavond vanaf 19u10 op het programma. De finale is zaterdagavond (20u10) voorzien.

Iguacel naar halve finales 400m, Doom en Dylan Borlée stranden in reeksen op EK atletiek indoor
Foto: BELGA

Iguacel als enige Belg naar halve finales 400m: “Wist dat het erin zat”

“De mensen die me echt kennen, de groep waarmee ik werk, weten dat ik op training wel een beetje zot ben in mijn hoofd en dat ik heel hard kan lopen, zelfs harder dan nu”, vertelde Iguacel na afloop in de mixed zone. “Dus ik wist wel dat het erin zat. Natuurlijk moet het er op een wedstrijd ook wel eens uitkomen. Vandaag was het een cleane wedstrijd, zonder al te veel gedrum en dan zie je dat er veel mogelijk is. Ik volgde Husillos en zou daarna wel zien waar ik zou uitkomen. Dat ik mijn persoonlijk record verder aanscherp, is heel goed en dat het een halve finale oplevert, is nog beter. Dat is allemaal mooi meegenomen, want ik kwam hier gewoon om hard te lopen.”

In de halve finales van vrijdagavond hoopt Iguacel nog wat sneller te gaan. “Daarin is het natuurlijk nog afwachten welke baan ik loot. In een ideale race hoop ik onder de 47 seconden te gaan. Nu eerst herstellen, normaal gezien kan ik dat wel. Nu is het loslopen, eten en rusten. Over een paar uur staan we hier terug.” Voor de 4x400m van zondag moet er uit de vijfkoppige selectie nog een reserve aangeduid worden. De resultaten in de individuele 400m kunnen meespelen.

“Ik ben hier nu met mijn individuele wedstrijd bezig en pas nadien zal ik het team zo veel mogelijk helpen. Als dat als loper is, zal ik alles doen. Als dat als reserve is, zal ik waterflessen aandragen, bij wijze van spreken. Ik zal wel zorgen dat het team er staat.” In de vierde reeks finishte Alexander Doom als derde in 47.18, achter de Zweed Carl Bengtström (46.56) en de Brit James Williams (46.85). Doom kon zijn PR van 47.00 niet verbeteren.

“Het is echt een ondankbare plaats”, bekende hij na afloop. “Mijn eerste 200m was niet goed, nadien heb ik wel nog kunnen inhalen in de bocht. Williams kwam er net iets te snel over. Ik probeerde te volgen, maar hij was net te ver. Al bij al niet zo slecht, maar ik denk wel dat het beter kon.” Ook Doom hoopt op een stek in de 4x400m van zondag. “Op zich weet ik niet zo goed of de resultaten van vandaag nog veel zullen uitmaken voor de plaatsen bij de Tornados. Ik denk dat het er vandaag op aankwam om te tonen waar we staan. Ik denk dat Jacques Borlée zijn keuze waarschijnlijk wel al een beetje zal gemaakt hebben.”

Corrigeer

MEER NIEUWS